Sjov træning: Opfinderne af M-Station klar med nye produkter

0
1729

Opfinderne af boldtrampolinen M-Station, som bruges af blandt andre Ronaldo, har udviklet nye produkter, der især er målrettet børn, der træner hjemme i haven. De er udviklet efter gode råd fra danske fodboldfamilier

Tekst & foto: Steen Trolle

Der går en lige linje fra nogle af verdens største fodboldstjerner til en stribe villahaver rundt omkring i Danmark. Og linjen skyldes to sportsglade iværksættere, Joachim Christgau og Nikolaj Thomassen.

De to står bag boldtrampolinen M-Station, som de har udviklet i deres firma Munin Sport. Den er på få år blevet den førende på området og benyttes i dag af førsteholdstrupperne i blandt andet Real Madrid og Bayern München. Samtidig er den blevet købt af tusindevis af danske fodboldfamilier, der har en dreng eller pige, som vil selv træne for at blive bedre til at sparke og heade til bolden.

Succesen er fulgt på vej af en række digitale løsninger. De gør det muligt at konkurrere med kammeraterne og få en masse viden om sin træning via en app til smartphone.

Og nu får den populære M-Station følgeskab af andre former for træningsudstyr, blandt andet et fodboldmål, der ikke kun er designet til at udvikle fodboldspillere og gøre det sjovt at selvtræne. Det er også skabt under hensyntagen til, at det skal ”blende” godt ind i en villahave, være nemt at flytte rundt på og ikke ødelægge græsplænen.

Joachim Christgau demonstrerer M-Station, som han og vennen Nikolaj Thomassen opfandt i 2008.
Joachim Christgau demonstrerer M-Station, som han og vennen Nikolaj Thomassen opfandt i 2008 og som i dag står i tusindvis af villahaver – og på træningsanlæggene hos en række topklubber i udlandet.

”Det er sjovt at lave afslutninger, og derfor har vi kigget meget på markedet for fodboldmål. Vi ville gerne lave et havemål, som er af en lidt bedre kvalitet end dem man hidtil har kunnet finde på markedet. Derfor satte vi gang i en proces, hvor vi involverede alle de interessenter, der har noget at skulle have sagt, når man skal finde et mål, der passer godt til havetræning,” fortæller Joachim Christgau.

Testet i have i Hellerup
Vi står i en have i Hellerup, hvor der er opstillet et fodboldmål i hård sort plast ved siden af boldtrampolinen M-station. Denne have har spillet en central rolle i udviklingen af fodboldmålet. Den var nemlig rammen om en fokusgruppe, hvor både fodboldbørn og deres forældre for nogle måneder siden var samlet for at give deres besyv med om et godt fodboldmål.
”Vi havde samlet otte familier her fra området. På forhånd havde vi indkøbt seks forskellige mål, og så tog vi børn og voksne med rundt til de enkelte stationer for at høre, hvad de synes var godt og mindre godt ved de enkelte mål, hvordan de spiller hjemme i haven osv. Derefter samlede vi det hele sammen i en stor vidensdatabase, som vi så begyndte at trække behov og ønsker ud af,” fortæller Joachim Christgau.

Resultatet er blevet et mål, som med sin sorte farve ikke skæmmer haven som de traditionelle hvide havemål. Det hviler heller ikke direkte på græsset, hvilket betyder, at det ikke laver mærker i plænen, og så kan det forsynes med et net rundt om målet, så man ikke ødelægger blomsterbedet eller smadrer en rude hos naboen, hvis man sparker ved siden af.

Dyst med kammeraterne via smartphone
Det nye mål har også en holder til smartphone og go pro-kamera, så man kan filme sig selv under træningen. Dertil kommer forskelligt tilbehør til målet: LED-lys, så man kan træne om aftenen, og nogle gule og sorte ’skydeskiver’, der kan klikkes fast på målrammen, så der er noget at sigte efter og man kan dyste mod sine kammerater.

Desuden er Munin Sport på vej med en frisparksmur, der heller ikke laver mærker i haven, og kan justeres i højden, så den kan bruges af børn i alle størrelser.

På en app kan spilleren få statistikker om sin træning, forslag til træningsøvelser og konkurrere med kammeraterne.
På en app kan spilleren få statistikker om sin træning, forslag til træningsøvelser og konkurrere med kammeraterne.

”Det er både træning og leg, når man spiller i haven. Vi troede egentlig, at det var meget mere opdelt – at man enten legede eller trænede. Men sådan er det ikke, og derfor skal der være nogle ting, der gør det sjovere end bare at stå og skyde på mål,” forklarer Joachim Christgau.

De nye produkter lanceres i løbet af efteråret.

Læs mere på muninsport.com