U19-DAGBOG: Kamp, latter og kulinariske oplevelser

0
705

U19-landsholdet er i Hviderusland, hvor holdet 15., 17. og 20. september skal spille tre EM-kvalifikationskampe mod Hviderusland, Letland og Rumænien. Undervejs skriver spillerne på skift dagbog fra turen. Siv Jørup, Skovbakken, & Nicoline Sørensen, Brøndby IF, beretter fra tirsdagen i Minsk:

Dagen startede som sædvanligt med morgenmad, gåtur, udstrækning og taktikmøde. Efter dette skulle den lidt specielle morgenmad fordøjes med hvile på værelserne, inden dagens program bød på en – anderledes – kulinarisk oplevelse i form af vores matchmeal. Tallerkenerne blev af de hviderussiske kantinemadammer overøst med pasta, udefinerbart kød, våde grøntsager og tør kylling i spandevis. Den indledende skepsis blev dog hurtigt overtrumfet af sultne maver, og der blev spist op for at samle energi til dagens kamp.

Med en times transport til stadion var der derefter afgang til kamp. Akkompagneret af politieskorte ramlede vi af sted igennem det bizarre land, hvor alle er klædt i uniform, statuer rager op af diverse autoriteter og vejene har fodgængerfelter – på trods af at der er mere end 10 km til den nærmeste by. Sikkerheden må dog siges at være i top; da vi endelig ankom til stadion blev vi modtaget af omkring 25 politimænd i fuld uniform, hvilket vores kære holdleder havde meget sjov ud af:

Tirsdag 1

En anden ting, der vakte lidt latter, var størrelsesforholdene mellem de to landes flag. Det kan tilsyneladende være svært at opstøve Dannebrog i Hviderusland:

Tirsdag 2Derefter stod den på kamp. Kampen starter rigtig godt og vi kommer foran allerede efter seks minutter.

Kort efter udbygger Emilie føringen til 2-0 og derefter var det en kamp som var præget af en ikke så god bane, og en del småfejl. I anden halvleg kommer Hviderusland lidt igen og får efter et hjørnespark reduceret til 2-1, derefter skulle kampen bare køres hjem i sikker stil, og det vigtigste var de tre point.

Efter kampen stod det på et brusebad i brunt vand, noget som ingen af os piger var helt tilfredse med. Men vi kom i bad og derefter ventede den lange bustur tilbage til hotellet.
Her ventede mere tør kylling og pasta, en afrunding af kampen og ellers bare hygge på værelserne med spil og film.

Nu vil vi sige godnat her fra Hviderusland.

Siv Jørup & Nicoline Sørensen