Viborg bliver hjemmebane for Kvindelandsholdet

0
1361
[DK=20140508: Dansk jubel efter mål af Johanna Rasmussen til 1-0] [UK=20140508: Danish celebration]

Kvindelandsholdet får i den kommende EM Kvalifikation fast græs under fødderne på Energi Viborg Arena. Samtidig vil Viborg og Dansk Boldspil-Union skabe afsæt for videreudvikling af pige- og kvindefodbolden i Danmark. Det skriver DBU i en pressemeddelelse.

Pressemeddelelse fra DBU

Der er dømt store fodboldoplevelser, når Kvindelandsholdet i de næste fire EM-kvalifikationskampe får fast base i Viborg. Men det handler også om meget mere end det. Sammen med Viborg kommune ønsker DBU nemlig at bruge fokus på kvindefodbolden til at skabe en platform, der skal øge interessen for fodbold blandt piger. For 60.000 piger spiller fodbold, er der plads til endnu flere på banerne rundt omkring i Danmark. Og med afsæt i en fast hjemmebane forventer man, at kunne løfte afviklingen af landskampene og markedsføringen af både holdet og pige- og kvindefodbolden generelt.

En Del af Noget Større

Ud over aftalen om kvindelandsholdet og hensigten om at udvikle pigefodbolden, har DBU, DBU Jylland og Viborg kommune også indgået en overordnet aftale om at se på fodboldaktiviteter, der skal bidrage til eksempelvis sundhed, inklusion og læring med afsæt i de lokale fodboldklubber.

” Vi er rigtig, rigtig glade og meget stolte over den aftale, vi har indgået med DBU, siger Viborg-borgmester Torsten Nielsen. Vi glæder os til igen at synge nationalsangen på Energi Viborg Arena! Viborg står meget stærkt, når det gælder pige- og kvindefodbold, så vi har et helt fantastisk afsæt for at være med til at booste interessen for den sportsgren. Samtidig sætter aftalen fokus på noget af det, der står vores hjerte meget nær: Samspillet mellem elite- og breddeidrætten.”

Aftalen mellem DBU og Viborg Kommune har også fokus på at skabe fodboldaktiviteter, der bidrager til eksempelvis sundhed, inklusion og læring med afsæt i de lokale fodboldklubber. Foto: Fodboldbilleder.dk
Aftalen mellem DBU og Viborg Kommune har også fokus på at skabe fodboldaktiviteter, der bidrager til eksempelvis sundhed, inklusion og læring med afsæt i de lokale fodboldklubber. Foto: Fodboldbilleder.dk

 

Fodbold og fællesskab

Partnerskabet med Viborg kommune er et af de første i lang række samarbejdsprojekter med danske kommuner, der skal understøtte DBU’s vision om, at fodbolden skal bidrage til samfundet. Viborg blev kåret til årets Jyske fodboldkommune 2013.

”Viborg er en af Danmarks dygtigste kommuner på idrætsområdet. Samarbejdet med dem er vigtigt skridt for os i vores vision om at komme ud i Danmark. Vi har en række gode aktiviteter, som kan være med til at styrke fællesskabet, øge sundhed, og omvendt har kommunerne mulighed for at hjælpe os med at nå flere, fordi de har et tættere kontakt til borgerne. Hvad end det handler om kvindelandsholdet, de sportslige præstationer, fan oplevelser eller om at give alle børn mulighed for at blive en del af fodboldens fællesskab, ” siger formand i DBU, Jesper Møller.