U17 DM: Forstærket Fortuna Hjørring blander sig i toppen

0
1391

Det er et nyt og forstærket Fortuna Hjørring, som har taget hul på den nye sæson i U17 DM-ligaen.

I sidste sæson blev Fortuna nummer 11,  men meget tyder på, at holdet kommer til at blande sig i toppen i år. Klubbens egen målsætning lyder på Top 5, og efter to sejre i to runder er holdet på tredjepladsen.  Med samme pointtal som Varde på andenpladsen og tre point efter Brøndby, der har spillet en kamp mere.

Forklaringen skal primært hentes i fire navne: Olivia Runge, Caroline Møller, Laura Frank og Didde Høgsted. De fire profiler, som har spillet i hhv. Skovbakken og Team Viborg, er kommet til klubben i sommerpausen. Caroline Møller og Laura Frank er begge U19-landsholdsspillere, og Caroline Møller har ligesom Olivia Runge senest været elever på det berømte sportsakademi IMG i Florida, hvor de har fået en USA’s bedste fodbolduddannelser.

”De har givet os mange flere tangenter at spille på. De har et højt niveau alle fire, og de er med til at trække hele vores niveau op,” siger cheftræner Jakob Borup.

Styrket talentudvikling

Samtidig med de fire nye spillere, har Fortuna Hjørring fået en ny talentchef, Anders W. Damgaard, der indtil 1. juli var dansk U17-landstræner. Han er en del af en ny strategi i klubben, der handler om at udvikle flere egne spillere til 3F-holdet, og som skal sikre, at der er en rød tråd i måden der trænes og spilles på fra ungdomsholdene og op til 3F.

”Vi samkører meget mere i forhold til de taktiske ting, hvor U17 DM og 3F-holdet nu er mere identiske i spillestil. Vi holder faste møder, hvor vi drøfter spillestil og træningsøvelser. I mandags havde vi for eksempel et møde om opbygningsspillet – hvordan gør vi, hvordan træner vi osv.,” fortæller Jakob Borup.

Træner med 3F-holdet

De fire nye spillere er også med til at binde U17 DM- og 3F-holdet sammen. De træner med begge hold og har individuelle morgentræninger med 3F-træner Carrie Kveton.

”Det er hele vores trænings-setup, med muligheder for at gå i skole og træne og bo sammen med 3F-holdet, der har fået dem til at tage til Hjørring. De får adgang til alt det, som 3F-holdet har, med fysioterapeuter, fysisk træning, morgentræning osv.,” fortæller Jakob Borup.

Flere af spillerne forventes også at få spilletid på 3F-holdet. Og det er nye tider i Fortuna Hjørring, hvor det de seneste år er meget få spillere fra ungdomsrækkerne, der blevet 3F-spillere i klubben, der hvert år spiller med om Danmarksmesterskabet og spiller Champions League.

"De nye spillere er med til at løfte hele holdet," siger cheftræner Jakob Borup. Arkivfoto: Steen Trolle
“De nye spillere er med til at løfte hele holdet,” siger cheftræner Jakob Borup.

“Hele holdet løftes”

Cheftræner Jakob Borup er selvsagt begejstret over de nye tider.

”Det er totalt fedt. De nye spillere er med til at løfte hele holdet. Det er typer, der vil det her helt ind i hjertet, også når det hagler og sner. De fire nye er motoren i det hele, men deres tilgang smitter af på hele holdet. Vi slår ikke op i banen, vi bliver ved, og der er hele tiden noget at udvikle på,” siger cheftræneren.

U17 DM-holdet vandt sin første kamp 3-0 over sidste sæsons sølvvindere fra Skovbakken, og i weekenden blev det til en 3-1 sejr ude over AaB.

”Vi har ikke ramt topniveauet endnu. Vi har i hvert fald 40 procent mere i os. Men det kommer. Vi bygger på hele tiden,” siger U17 DM-cheftræneren.