Fra 3F Ligaen til universitets-fodbold i USA

0
1080

For to måneder siden var Camilla Andersen og Matilde Frausing en del af 3F-truppen i Skovbakken. Nu har de skiftet fodboldlivet i Aarhus ud med et studieophold på University of Northwestern Ohio, hvor de er blevet en del af universitetets fodboldhold med kælenavnet “Racers”.

Til Skovbakkens hjemmeside fortæller Camilla og Matilde, at de er kommet godt fra start i det amerikanske:

“Vi bor i en lejlighed med seks andre midt i det store campus-område på universitetet. Alt virker større end i Danmark, og på vores hold er der spillere fra Afrika, Sydamerika, New Zealand og mange europæiske lande og kun enkelte amerikanske spillere. Inden sæsonstarten var vi på træningstur til Kentucky, men nu er vi heldigvis kommet i gang med turneringen,” fortæller Camilla, der læser sportsmanagement.

Camilla og Matilde har begge været i startopstillingen for Racers i sæsonens to første kampe, og Camilla har scoret i begge kampe: I den første kamp scorede hun det første mål i 2-0 sejren over Aquinas College, og i den næste blev det til et mål og én assist i 2-1 sejren over Siena Heights University.

Der spilles i gennemsnit to kampe pr. uge i den amerikanske collegeturnering og der er et slutspil for de bedste hold til foråret. Både Camilla og Matilde regner med at blive i USA frem til sommeren 2016.