Sådan kommer U17- og U19-landsholdet til EM

0
822

De danske U17- og U19-landshold har begge spillet sig videre til Eliteround, som er sidste step på vejen mod næste sommers EM-slutrunder. Fredag var begge hold derfor med i hatten, da der i UEFAs hovedkontor i Nyon i Schweiz blev trukket lod til forårets eliterounds for hhv. U17- og U19-landshold.

Her fik U17-landsholdet følgende modstandere: Spanien, Ukraine og Nordirland.

”Spanien bliver en stor udfordring. De stormer frem i kvindefodbolden i øjeblikket, så det bliver altafgørende med en god optakt, men vi ved, at det også kan lade sig gøre,” siger U17-landstræner Danny Jung til dbu.dk.

“Der er selvfølgelig nogen, som vi hellere ville have mødt end Spanien, men når vi spiller godt, så er vi blandt Europas bedste, og det skal vi bare bevise på dagen,” fortsætter U17-landstræneren, som ikke er så nervøs over de andre to hold i gruppen.

Eliteround for U17 spilles i marts 2016 i Nordirland og EM-slutrunden spilles i maj i Hviderusland.

Svære modstandere til U19-landsholdet

U19-landsholdet fik disse tre modstandere: Spanien, Italien og Nordirland.

”Det var den næsten den værst tænkelige lodtrækning, vi kunne få. Spanien er europamestre med årgang 98 og blev nummer to til EM med 97-årgangen, så det er et sindssygt godt hold, som bliver rigtig svære at slå. Men de vil gerne spille bolden meget rundt, og det kan gå hen og give os nogle muligheder, som vi skal være klar til at tage,” siger U19-landstræner Søren Randa-Boldt til dbu.dk.

”Kampen mod Italien bliver en meget lige kamp. De har også en god årgang 97, som blev treer ved VM, men der er bestemt muligheder. Nordirland kender jeg ikke så godt, men vi ved af erfaring, at vi altid møder et fysisk meget stærkt hold, når vi møder dem,” fortsætter han.

Eliterunden med Spanien, Italien og Nordirland spilles i Danmark i april. Selve EM-slutrunden spiller til juli i Slovakiet.