Pernille Harder kåret til årets spiller i Sverige

0
1007
Pernille Harder i aktion or Linköpings FC, som hun blev mestre med i 2016. Foto: Steen Trolle

Den danske landsholdsangriber Pernille Harder er blevet kåret til den mest værdifulde spiller 2015 i den bedste svenske række, Damallsvenskan.

Det er foreningen Elitfotboll Dam, som fredag aften har valgt Linköping FCs 23-årige dansker til den prestigefyldte titel. Begrundelsen lyder, at Pernille Harder har været direkte involveret i halvdelen af alle mål i Linköpings FC og at hun været kreatøren bag yderligere et antal mål.

“En spiller i verdensklasse med et stort drive og et enestående blik for spillet,” lyder det i begrundelsen.

Pernille Harder har scoret 47 mål for Linköpings FC i 65 kampe og er dermed den mest scorende spiller for Linköping nogensinde. 17 af målene er scoret i denne sæson.

“Jeg er enormt stolt over at vinde prisen som årets mest værdifulde spiller i Damallsvenskan. Det er en stor ære, og der er så mange jeg gerne vil takke!  Først vil jeg takke mine fantastiske holdkammerater og trænere. Dernæst et kæmpe tak til verdens bedste familie og kæreste. I har alle en stor indflydelse på, at jeg har fået denne pris! Jeg ser frem til næste sæson med nye udfordringer,”skriver Pernille Harder i en kommentar til prisen på sin facebookside.

Kåringen af årets bedste spiller er optakt til mandagens store fodboldgalla i Sverige, hvor Pernille Harder nomineret til endnu en pris: Titlen som årets angriber i Sverige 2015.