Idrætsefterskolen Klintsøgaard

0
3609

Idrætsefterskolen Klintsøgaard

Klintvej 71

4500 Nykøbing Sjælland

59304026

www.klintsoegaard.dk

Om skolen:

Idrætsefterskolen Klintsøgaard ligger i naturskønne omgivelser 200 meter fra Kattegat – mellem Sjællands Odde og Nykøbing Sj. Skolen har plads til 108 elever, der undervises på 10. klasses niveau.

Foruden idrætshal med alle moderne faciliteter og vores egen kunstgræsbane, har vi spisesal, undervisningslokaler og hyggelige opholdsrum.

Klintsoe 4Skolens område på ca. 14 tønder land består af almindelig fodboldbane , kunstgræsbane og grønne rekreative arealer.

Eleverne bor på to elevgange (Klintgang og Søgang) med både drenge- og pigeværelser. Desuden bor der elever i Hovedbygningen. Værelserne er med eget toilet og bad og beregnet til 2,3 eller 4 personer.

Skolen  råder over trådløs netværk, der selvfølgelig bruges i undervisningen, men ellers kan benyttes frit.

Det er vores hovedsigte at skabe aktive og positive unge, at styrke deres selvtillid og evne til selvstændig vurdering samt fremme deres demokratiske holdning.

Vi lægger vægt på, at eleverne udvikler deres samarbejdsevner, viser åbenhed og tolerance og medvirker aktivt til opbygning af fællesskabet.

Klintsoe 3Skolen har prøver i følgende fag: dansk, engelsk, matematik, fysik/kemi, fransk og tysk. Vi afholder terminsprøver tre gange om året – to i efteråret og en i foråret.

Skolen har ingen tilknytning til eksisterende efterskoler og vedkender sig ikke et bestemt politisk eller religiøst ståsted.

Om at være fodboldpige på Idrætsefterskolen Klintsøgaard:

Fodboldeleverne Camilla, Sarah, Line og Celine, Klintsøgaard 15/16, fortæller:

Det at være fodboldpige her på Klintsøgaard, er virkelig en oplevelse, vi synes alle burde have mulighed for at opleve. Følelsen af, at vi alle er en del af et stort fælleskab, er helt unik.

Der er en masse ting heroppe vi er virkelig taknemmelige for. En af de ting er, at vi til alle træninger har to trænere på. Man får meget mere ud af det, når man er opdelt, og man lærer meget mere, når der er flere trænere til at fortælle dig de ting, du gør rigtigt, og de ting du kan forbedre. Det gør træningen mere intensiv. Et andet plus er også, at vi både har en almindelig græsbane og en kunstgræsbane placeret på skolens grund, så det tager mindre end 2 minutter at komme ud til træning.
De tre træninger om ugen, mener vi også, er meget tilpas, da vi er flere der har to linjefag.

Udover træningerne er der selvfølgelig også kampe. Det betyder, at vi er på mange ture ud af huset. Det er med til at styrke et af de mange fællesskaber, som man som efterskoleelev oplever. Selvom du har en masse forskellige fællesskaber på efterskole, er det fællesskab, man har som fodboldpige et af de fedeste. Vi har de samme interesser, og det vi alle sammen holder mest af, gør vi sammen flere gange om ugen.

Udover fodbolden er hverdagen fyldt med andre former for sport, valgfag og boglige fag. Noget af det fede ved en efterskole er, at ingen uger ligner hinanden, da vi tit er ude af huset på ture og for at deltage i forskellige aktiviteter rundt omkring.

Et andet privilegie er også, at vi får alle måltider serveret. Det eneste, vi skal gøre, er bare at komme til tiden. Køkkenet er gode til at opfylde alle de krav der er, når der dyrkes så meget sport. Vi får al den  mad vi har brug for gennem en god varieret kost. Man skal igennem hele sit efterskoleår også hjælpe i køkkenet en uge.

På alle de 34 værelser på skolen er der både toilet og bad. Det er vi alle helt vildt glade for, da det gør hverdagen meget enklere.

Vi mener alle, at Klintsøgaard er det rigtige sted at vælge, hvis du vil udvikle dig fodboldmæssigt og have et helt fantastisk år på efterskole sammen med 107 andre unge.

 

Hvis du har spørgsmål? Så skriv til:

ib@klintsoegaard.dk

christian@klintsoegaard.dk

karljørgen@klintsoegaard.dk

Temaet om efterskoler er lavet i samarbejde mellem de deltagende skoler og FODBOLD FOR PIGER.

Klintsoe 5