Talentarbejde i AaB giver bonus: Flere spillere på DBU-hold

0
1307

Det er gået forrygende med det pigetalentcenter, som AaB oprettede for nogle år siden. Formålet var at styrke talentudviklingen i Nordjylland ved at samle de mest ambitiøse og talentfulde U12- og U13-piger, og give dem nogle rammer og vilkår, så de kan udvikle sig bedst muligt. Og det virker, fortæller AaB i en mail til FODBOLD FOR PIGER:

”I dag er Aab repræsenteret i landets bedste pigerækker i U13, U14, U15 og ikke mindst den landslækkende U17 liga, som kræver en DM-licens fra DBU. Endvidere er flere af spillerne nu flittigt repræsenteret, når DBU indkalder spillere til samlinger for talenttræning”.

Et godt eksempel er de mange talentfulde årgang 2001-spillere, der i dag spiller i AaB:

”Hos DBU samlede man sidste år godt 150 pigespillere på landsplan til talentudvikling i U14 rækken. I år, hvor pigerne nu er U15 spillere, samler DBU kun 50 spillere på landsplan til endnu mere talentudvikling. Dette gøres med henblik på at danne det kommende U16 landshold. De 50 spillere er fordelt med 25 i øst (Sjælland)og 25 i vest (Jylland/Fyn). På nuværende tidspunkt er Aab repræsenteret med 6 piger fra årgang 2001 blandt disse 25 spillere i Jylland/Fyn – med andre ord er klubben altså leverandør af 25% af disse piger, hvilket må siges at være ganske flot,” konstaterer AaB.

Seks Aab-spillere til DBU talenttræning

I weekenden 6/2-7/2 havde DBU indkaldt alle 50 pigespillere til to dages samling for U15 talenttræning på DBU Jyllands fodboldcenter i Tilst.

”Fra Aab deltog seks spillere, Julie Madsen, Julie Thomsen, Louise Dupont, Laura Lund Nielsen, Emma Snerle og Lise Dissing. Pigerne havde en rigtig god weekend med teknisk træning, styrketræning, indbyrdes kampe og kampe mod drengehold. Det bliver spændende at følge disse og alle de andre talentfulde pigespillere fra Aab i fremtiden,” lyder det fra klubben i Aalborg.

Har du også en nyhed om dit hold? Skriv til redaktion@fodboldforpiger.dk