U17 EM: Serbien snuppede den sidste finaleplads

0
790

Det blev Serbien, der snuppede den ottende og sidste plads ved EM for U17-landshold, der spilles til maj i Hviderusland.

Serbien vandt tirsdag aften 5-1 over Island. Dermed snupper serberne den plads, som var ledig til den bedste 2’er i de seks grupper, der henover påsken har spillet Elite Round.

Det danske U17-landshold havde chancen for at blive bedste 2’er. Holdet tabte søndag sin sidste kamp ved Elite Round til Spanien. Men efter sejre på 4-0 og 7-0 i de første to kampe mod hhv. Nordirland og Ukraine, kunne Danmark have gået videre som bedste 2’er, hvis altså ikke Serbien havde vundet 5-1.

De otte hold, som skal spille U17 EM, bliver dermed de forsvarende mestre fra Spanien, Tyskland, Tjekkiet, Italien, Norge, England og værtslandet Hviderusland.

De danske U17-piger må i stedet glæde sig over to stærke præstationer mod Nordirland og Ukraine ved Elite Round i Nordirland. Og BSFs Agnete Nielsen kan glæde sig over, at hun af sine holdkammerater og de danske trænere blev kåret til bedste danske spiller i turneringen .