Comeback gav finaleplads til pigerne fra Efterskolen Ved Nyborg

0
1305

Det lykkedes pigerne fra Efterskolen Ved Nyborg (EVN) at kvalificere sig til finalestævnet i Skoleligaen, efter de slog Hald Ege Efterskole ud i kvartfinalen med et overbevisende comeback.

Fra kampens første fløjt var det Hald Ege Efterskole der spillede med mest fokus og energi, og selvom første halvleg bød på mange store chancer til EVN, var det alligevel Hald Ege, som var mest effektiv og scorede kampen første mål. Kort tid efter kunne de have gjort det til 0-2, men en fremragende redning fra målmand Louise Jensen forhindrede scoringen. EVN gik til pause bagud med 1 mål.

Allerede fra starten af anden halvleg viste EVN’s piger en helt anden spilleglæde og kampgejst. Et aggressivt pres og gode kombinationer kunne Hald Ege ikke sætte en stopper for, og med 3 mål fra canadiske Haley Smith, 1 selvmål og 1 mål fra Emma Moos leverede EVN et overbevisende comeback på den fynske hjemmebane. Hald Ege fik dog reduceret kampens resultat til 5-2, da de i kampens døende sekunder fik tildelt et straffespark, som de eksekvererede til 1 mål.

EVN Skoleliga 1

EVN’s piger har været suveræne gennem hele turneringen med 7 sejre ud af 7 mulige i puljekampene, bl.a. med flotte sejre over BGI, SINE og Hjemly. Udover deres kvalifikation til finalestævnet i Skoleligaen har pigerne også kvalificeret sig til DM i Gørlev d. 18. – 20. maj.