Sportsefterskolen Sjælsølunds piger drømmer om mesterskabet

0
1316

Sportsefterskolen Sjælslund kan onsdag hente sit første sjællandsmesterskab for fodboldpiger på idrætsefterskoler.

At de er nået dertil, understreger den udvikling, som pigerne har gennemgået, mens de har været på Sjælsølund.

Mads Holm-Hansen, cheftræner på drengelinjen og koordinator for fodboldlinjen har bemærket på nærmeste hold, hvordan pigerne har udviklet sig:

”Jeg synes man kan se den store udvikling på alle parametre, men det jeg måske vil fremhæve mest er forståelsen for spillet – altså træningen af fodboldhjernen. Nu løber pigerne og kommunikerer om restforsvar, kender principper for opbygning af spillet, forstår løbemønstre i feltet og generelt snakker langt mere fodbold med de rigtige termer, når de træner,” siger Mads Holm-Hansen.

“Det viser, at den vision vi som fodboldlinje har, den føler de nu ejerskab omkring. Samtidig er de omstillingsparate, så når vi tilføjer nye ting til vores spil, så forstår pigerne det langt hurtigere. Om talkombinationen så hedder 4-3-3 eller fx 4-4-2, så forstår de, hvilke krav der stilles til holdet som en enhed, men også til den enkelte spiller på positionen. Når det så er sagt, så har vi stadig en masse formelle øvelser med i vores træning – fodbold må jo ikke altid blive alt for abstrakt”, siger han.

”Det bedste fodboldår i mit liv”

To af de piger, der har udviklet sig mest fortæller her, hvordan året har forløbet på Sportsefterskolen Sjælsølund:

Her ses Laura (til venstre) og Sofie (til højre) med trofæet de drømmer om
Her ses Laura (til venstre) og Sofie (til højre) med trofæet de drømmer om

Sofie ”Krølle” Jakobsen : Avedøre IF; 16 år og angriber
”Jeg spillede i Avedøre, og til sidst var vi ikke så mange, og fremmødet gjorde, at vi ikke var så seriøse. Så jeg gik hele sommeren og ventede på at skulle starte på S/E/S. Jeg har næsten altid spillet angriber, og det trives jeg rigtig godt med.
Linjeturen til Tyskland var virkelig god, og træningerne med bundesligapigerne og deres træner var helt vildt gode – og vi bruger stadig øvelserne den dag i dag
Niveauet er højt på linjen. Jeg får noget ud af hver træning. Jeg kan virkelig mærke den udvikling jeg har været igennem, og jeg har fået langt mere selvtillid, som jo er vigtigt som angriber.

Min klub er lukket ned, men jeg skal helt klart finde en ny en, når jeg stopper her på skolen. Jeg kigger lidt på Brøndby, som jeg synes er en meget interessant klub”, kommer det fra en håbefuld Sofie ”Krølle” Jakobsen.

Laura Høier:  16 år, spiller højre back i Herlev IF:

”Jeg kiggede på et par efterskoler, og på S/E/S var træningen den mest seriøse og der var god struktur. Pigerne virkede til at have det godt sammen, og jeg følte mig virkelig velkommen ved 1. Træning.
Jeg havde ikke så høje forventninger til fodbolden på efterskolen, men jeg er blevet positivt overrasket.
Jeg kan rigtig godt lide træningerne på skolen, som er meget varierede og seriøse, og så kan vi så lave sjov bagefter. Når man træner, så træner man.
Jeg har kun prøvet 3 kampe, da jeg startede lidt senere på året, men det fungerer godt med kampene mod de andre efterskoler, og vi har jo også vundet dem alle sammen. Det er hyggeligt med busturerne på udebane, og når vi spiller hjemme kommer hele skolen og hepper.
Jeg vil fremhæve sammenholdet på holdet, og så udviklingen af den enkelte spiller og selvfølgelig  den velkomst jeg fik af pigerne – det er noget jeg aldrig vil glemme.
Jeg har virkelig fået lyst til mere fodbold her på S/E/S. Jeg regner med jeg skal hjem og spille i min klub igen, og der håber jeg da på, at vi kan spille elite øst efter sommerferien”, siger en glad Laura Høier.

Artiklerne om idrætsefterskoler bringes i et samarbejde mellem FODBOLD FOR PIGER og de deltagende efterskoler.