FC Thy vinder den jyske U13-pokalfinale

0
1079

Det tre år gamle fodboldsamarbejde FC Thy har hentet sin førte pokaltitel. Det skete forleden, da U13-pigerne vandt en velspillet pokalfinale i Kjellerup med 5-1 over Eritssø GIF efter 1-1 ved pausen.

FC Thy var spilstyrende i finalen, og kampen var ikke mange minutter gammel, før der stod 1-0. Erritsø kom på 1-1 midt i halvlegen, men FC Thy kunne have ført med mere, ifølge deres eget referat, hvis ikke det havde været for velspillende målmand i Erritsø-målet.

I anden halvleg fortsatte FC Thy med at trykke på, og efter ca.  fem minutter stod der 2-1. Herefter rullede det ene angreb efter det andet frem mod Eritssø mål, hvor målmanden holdt liv i håbet med flere flotte redninger. FC Thy fik dog gevinst af overtaget og scoret yderligeree tre gange, men Errits får ros af vinderne aldrig at give op og gøre finalen meget velspillet.Efter kampen var der medaljer til begge hold, DBU´s pokalmester trøjer til vinderne og sidst men ikke mindst den store pokal som bevis på, at FC THY Piger er vinder af poklturneringen for U13 i 2016.

FC Thy Pokalvindere U13 2

”Et stort øjeblik for det snart 3 år gamle samarbejde i Thy. Det var 3. forsøg. Vores årgang 2000 var som U14 i pokalfinalen og vores jyske mestre i årgang 2001 var i sidste uge i U15 pokalfinalen men begge hold desværre som tabere. 3. gang var lykkes gang, men det skal siges, at det er et ekstraordinært godt U13 hold vi har på årgang 2003,” skriver FC Thy til FODBOLD FOR PIGER.

”Det er resultatet af hårdt arbejde, stor lyst til at lære nyt og en meget talentfuld årgang 2003 på 35 spillere. Spillere som kommer fra vores 5 moderklubber. Ingen spillere kommer udefra, fordi vi arbejder ud fra en talentfilosofi, hvor vi i FC THY Piger gerne vil være med til at højre det generelle niveau indenfor pigefodbolden, det vil sige at vi har vores “Teknik- og kompetencecenter” under ledelse af Jannik Riis fra Technica Fottball, for U10 – U13 piger, hvor hovedformålet er, at alle med lyst til fodbold kan komme til en ugentlig ekstra træning. Formålet er ikke, at få spillere fra andre klubber til at skifte til FC THY Piger, målet er at udvikle pigefodboldspillere, til glæde for pigerne og klubberne,” skriver FC Thy.