Milepæl for IF Lyseng: Kvinder er klar til 1. division

0
1764

For første gang nogen sinde, har IF Lyseng et divisionshold i seniorrækkerne. Det skete lørdag, da det lykkedes Lysengs førsteholdskvinder at kvalificere sig til den næsthøjeste række i Danmark med en 4-1 over nærmeste udfordrer Oure Fodbold Akademi.

Lysengs pige/kvindefodboldafdeling satte sig for et år siden den målsætning, at man inden for to år ville rykke op i 1. division og 3F ligaen senest sommer 2019. Nu er første delmål nået allerede i år ét.

En meget stærk defensiv har båret IF Lyseng sikkert igennem et godt forår. I tolv kampe er det blevet til ni sejre og tre uafgjorte med en målscore på 34-8. KoldingQ kan teoretisk set stadig nå Lyseng, men holdet kan som 3F-Liga hold ikke rykke op i 1. division.

IF Lyseng er et hold med rutinerede kræfter, men stadig unge spillere, som er midt i 20’erne, som eksempelvis Maibrit Hansen, Pernille Ravn og anfører Mette Stern. Dertil kommer unge spillere omkring 20 år der har spillet ungdomsfodbold på højeste DM-niveau i blandt andre FC Horsens og IK Skovbakken – eksempelvis Pernille Hasager og Katrine Abel. Dertil kommer fire helt unge U/17 DM spillere fra sidste år: Målmand Josephine Egelund, forsvarer Amalie Tolbøl samt angriberne Nicoline Lyngsbo og Camilla Arentoft.

“Mette Stern har som anfører vel ikke været bedre. Konstant højt niveau og en fantastisk indstilling. En anfører, der på, som udenfor banen er bærer af de bedste Lyseng-værdier. Men også Maibrit Hansen som midt forsvarer skal fremhæves sammen med Pernille Hasager, der som højre back ikke er set bedre end i dette forår, aggressiv, pågående og meget offensiv. Og så har ikke mindst unge Camilla Arentoft som højre kant været en konstant trussel, samtidig med, at hun har scoret en del afgørende mål,” skriver Lyseng IF om sit førstehold.

Jes V. Nielsen har som cheftræner igennem godt fire år – og netop A-Licens uddannet – været omdrejningspunktet i transformationen fra en god breddeklub på seniorsiden til nu også at være eliteseniorfodbold.

“Jes har med faglig “sikker og rutineret hånd” formået, at udvikle den enkelte spiller og et hold der spiller taktisk sikkert og godt,  samtidig med at skabe resultater, hvor den foreløbige kulmination nu er oprykningen til 1. division,” skriver Lyseng IF.

Holdet/truppen:
Josephine Egelund – Amalie Tolbøl – Anja Staub Nielsen – Camilla Arentoft – Camilla Marsi – Caroline Birkwald – Caroline Carlsen – Katrine Abel – Lærke Hansen – Maibrit Hansen – Majsa Kais – Mette Stern (anf.) – Nicoline Lyngsbo – Pernille Hasager og Pernille Ravn

Derudover har følgende spillere spillet på holdet i foråret:
Cecilia Majlund Hansen – Helena Axelsen – Josephine Hyldgaard og Louise Bossow.

Cheftræner: Jes V. Nielsen
Assistenttræner: Jacob Faaborg-Simonsen
Målmandstræner: Søren Hoppe og Paw Jensen
Leder/holdleder: Annette Hansen