0
2002
U17 landsholdet, med Cecilie Johansen fra ISI Idrætsefterskole
U17-landsholdet, som spiller venskabskamp mod Tyskland i Ikast. Det er Cecilie Johansen fra Ikast og elev på ISI Idrætsefterskole yderst til venstre i forreste række

Det danske U17-pigelandshold har siden søndag  været samlet for at spille to venskabskampe mod Tyskland. Kampene blev spillet tirsdag den 29. november på Kjellerup Stadion og torsdag den 1. december på Ikast Stadion, og endte desværre med to nederlag til de danske fodboldpiger.

Af Solveig Valbjørn

Som en afslutning på landsholds-sæsonen blev der afviklet to venskabskampene mod Tyskland, som skulle give et billede af hvor holdet står på nuværende tidspunkt i forhold til en af verdens bedste kvindelige fodboldnationer. Landsholdstræner Danny Jung var positivt indstillet inden opgørene:

“Kampene mod Tyskland bliver en enestående test. Vi mødte dem for halvandet år siden på hjemmebane og blev mere eller mindre skilt ad. Jeg er af den overbevisning, at vi har rykket os meget i vores spil, og det bliver spændende at se, om det er nok til at byde dem mere op til dans denne gang,” er Danny Jung citeret i en tidligere artikel på FODBOLD FOR PIGER.

De danske piger bød i den grad tyskerne op til dans i den første kamp, hvor danskerne lagde ud med et forrygende flot tempo, der satte modstanderholdet under et markant pres. Presset resulterede desværre ikke i hverken scoringer eller de helt store chancer, og som minutterne gik, fik tyskerne spillet sig mere ind i kampen. Men selvom de danske spillere kæmpede bravt, så var det Tyskland som kom foran 0-1 efter en dårlig clearing i det danske felt. I anden halvleg blev danske Olivia Drost tildelt to gule kort og overtallet blev udnyttet af tyskerne i de sidste 20 minutter, hvor Tyskland fik udvidet føringen til 0-2, hvilket også blev kampens slutresultat.

I den anden spillede kamp havde det danske U17-landshold mulighed for at revanchere sig på tyskerne, men dette blev dog ikke en realitet. Denne gang var det gæsterne der lagde et hårdt pres fra start, der resulterede i en scoring efter kun 8 minutter. Det lykkedes dog alligevel de danske piger at sende bolden i netmaskerne et par gange – men desværre ikke nok til at ændre på, at tyskerne fik en sejr på 2-4.

BSFs Josefine Hasbo blev kåret til futsalturneringens spiller i U15-årgangen.
BSFs Josefine Hasbo scorede i sin debut-kamp for U17-landsholdet efter kun 4 minutter på banen

Kampene gav blandt andet debut på U17-landsholdet til BSF-spilleren Josefine Hasbo, der er en årgang yngre end de resterende spillere på holdet. Josefine var blevet efterudtaget til de to venskabskampene kun tre dage før samlingen skulle finde sted og henvendelsen fra træner Danny Jung havde hun slet ikke havde regnet med:

“Han fortalte, at han meget gerne ville have mig med til samlingen. Altså jeg havde faktisk rigtig mange planer for den kommende uge, men så jeg fik selvfølgelig aflyst dem alle, så jeg kunne komme med. Det ville jeg nemlig så gerne, fordi det ikke er en mulighed der bare hænger på træerne. Det handler om at slå til når man får chancen for det, og det gjorde jeg så. Det resulterede i en rigtig god og lærerig oplevelse, som jeg tager med mig videre.”

Josefine blev skiftet ind i det andet opgør ved pausen, og hun skulle kun bruge sølle fire minutter på banen, før hun sendte bolden i mål til 2-4:

“Det var simpelthen et kæmpe rush at score så hurtigt. Jeg vil sige, at det indtil videre er et af højdepunkterne i min fodboldkarriere jeg oplevede der. Jeg fik følelsen af at det er det hele værd ,og at det er den her følelse jeg spiller fodbold for,” fortæller hun.

Oversigt over kampene:

Danmark-Tyskland 28. november: 0-2

59’ 0-1 Nicole Anyomi

81’ 0-2 Marleen Schimmer

Danmark-Tyskland den 1. december: 2-4

7’ min. 0-1 Marleen Schimmer

10’ min. 0-2 Nicole Anyomi

14’ min. 1-2 Maria Herdel

21’ min.  1-3 Nicole Anyomi

25’ min. 1-4 Lisa Ebert

45’ min. 2-4 Josefine Hasbo