AABYBRO TILBAGE PÅ SPORET I SKOLELIGAEN

0
1107

Med to sejre på stribe er Aabybro Efterskoles piger igen med i kampen om topplaceringerne i pulje 3 i skoleligaen, hvor landets bedste skolehold mødes i kampen om det uofficielle Danmarksmesterskab for skoler.

Det var med bøjede nakNM 2016ker, at Aabybro Efterskoles fodboldpiger for 14 dage siden forlod kunststofbanen efter et sviende 1-6 nederlag til Lyngs Idrætsefterskole. Sejren til Lyngs var i orden om end en smule for stor, hvis man spørger pigerne fra Aabybro, der i den pågældende kamp dog var uden flere profiler.

Den efterfølgende tid er blevet brugt på mental bearbejdelse af nederlaget og fokus på holdets spillestil – og det har givet pote. Først var Aabybro-pigerne på tur til Djursland, hvor Vivild Gymnastik og Idrætsefterskole blev besejret 1-0 – og efterfølgende gik turen til Skyum, hvor cifrene igen blev 1-0 til Aabybro. Træner Esben Mathiasen var især tilfreds med, at holdet i begge kampe stod godt i defensiven og ikke tillod mange chancer efter det utilfredsstillende resultat mod Lyngs.

Nu venter yderligere to kampe i skoleligaen – hvor især kampen mod Hald Ege Efterskole bliver afgørende for holdenes placering i puljen. Det er ikke sandsynligt, at vi kan nå 1. pladsen, da Lyngs ser ud til at have sat sig på denne, da de også er bedre end os indbyrdes, fortæller Aabybros træner. Han er dog fortrøstningsfuld, da også 2. pladsen går direkte til kvartfinalerne. Vi tager dog en kamp ad gangen – og så må vi se hvor langt det kan bære os, slutter han.

Inden næste kamp venter dog en uge langt væk fra fodboldbanerne, når alle skolens elever drager til Saalbach, Østrig, hvor den står på skitur. Dette gælder dog ikke for to af skolens profiler – tvillingerne Line og Laura Grøn, der i stedet drager med U17-landsholdet på træningslejr til Belgien.