Greve: Nu er vi klar til U18 DM Ligaen

0
1303

Onsdag den 1. marts er sidste frist for klubber, der vil søge licens til næste sæsons U18 DM Liga. Greve Fodbold er en af de klubber, der helt sikkert har en ansøgning med i bunken. Klubben håber på, at de efter næste sæson kan skifte U18 Elite Øst ud med U18 DM. Og Greve er også fuldt ud kvalificeret til den bedste danske række, mener cheftræner Jan Leisten

Af Andrea Signe Trolle

Når U18 DM Ligaen fløjtes i gang efter sommerferien, bliver det måske med Greve Fodbold som et ligaholdene. Det er i hvert fald håbet hos Jan Leisten, der til daglig er cheftræner for klubbens U18-hold. Greve har netop afleveret en ansøgning om at komme med i DM-rækken, og Jan Leisten er overbevist om, at klubben har det der skal til for at være med:

”Vi har været tålmodige med at søge i mange år, men nu er vi klar til at spille U18 DM. Vi har fokuseret på at udvikle os, så vi kunne blive rigtig klar til at søge. Det er vi nu, og vi mener, at vi har et hold der er kvalificeret til at kunne klare sig godt med dygtige spillere, som større klubber har været interesserede i. Men de er blevet i klubben, fordi vi over de seneste år har opbygget et rigtig godt talentprogram, som kan blive styrket endnu mere, hvis vi kan spille i U18 DM,” siger Jan Leisten til FODBOLD FOR PIGER.

”Udvælgelsesprocessen bør ændres”

Greve-træneren er dog samtidig kritisk overfor den proces, der fører til udvælgelsen af U18 DM-hold:

”Vi ser en problematik i udvælgelsesprocessen, fordi det er sportscheferne fra nogle af de større U18 DM klubber, som skal bedømme vores ansøgning. Det er altså de samme klubber, som også har spurgt efter vores spillere, som skal vurdere os. Det burde være et mere bredt udvalg af folk fra klubber fra både Jylland og Sjælland, der bedømmer licenserne. Men vi mener selvfølgelig, at når klubberne har spurgt på vores spillere, så må det indikere, at vi er gode nok,” siger han.

På jagt efter modstand  

”Vi kunne godt have søgt licensen sidste år, men vi havde brug for et år mere til at forberede os. Vi har et ungt hold, som foruden én 99’er, kun består af spillere fra årgang 2001 og 2002. Men vi har spillet i U18 Øst i efterårssæsonen, hvor vi kom på andenpladsen efter Roskilde, som er det eneste hold, der giver os modstand. Vi har derfor haft fokus på pigernes udvikling til træning og derfor har pigerne trænet en del sammen med damesenior for at forberede pigerne på fysikken i U18 DM.”, siger Jan Leisten.

Greve U18 2017 2 - Kopi - Kopi

Greve har det seneste halvandet år spillet i U18 Elite Øst, som er den næstbedste række på Sjælland. Klubben har ifølge Jan Leisten ventet med at søge licens, fordi de er et ungt hold, hvor størstedelen af spillerne aldersmæssigt hører til i U16-rækken. Men nu er holdet parate til at tage udfordringen op:

”På trods af vores unge trup har vi bevist, at vi godt kan være med på U18 DM niveau. I februar mødte vi Vildbjerg og Hillerøds DM hold over samme weekend. Fredag den 3. februar spillede vi mod Vildbjerg, som ligger nummer seks i U18 DM rækken og dem spillede vi 3-3 imod. Om søndagen mødte vi så Hillerøds U18 DM hold, som endte med en sejr til os på 8-1. Der var det i hvert fald svært at se, hvem af os der var et U18 DM hold,” siger Jan Leisten.

Er dit hold også én af dem, der har søgt om licens til sommer, så skriv til redaktion@fodboldforpiger.dk eller 50480024.

Vi vil meget gerne høre din historie.