Horsens-klubber satser på holdsamarbejde

0
1418

Hatting-Torsted og Stensballe IK indgår holdsamarbejde, når turneringerne starter igen i 2017. De to klubber har sendt denne pressemeddelelse om samarbejdet, der skal gøre klubberne i stand til at holde på spillerne:

Både i Hatting-Torsted og i Stensballe har vi oplevet frafald af spillere efter sommerferien i
ungdomsårgangene fra U13 og op. Nogle piger er stoppet til fordel for andre sportsgrene, mens enkelte har valgt at tage til andre klubber for at søge nye udfordringer.

Vi har indtil nu i høj grad kunnet holde på vores bedste spillere i de to klubber. Men set i lyset af vores
egen spillerafgang og lukning af hold i de omkringliggende småklubber, har vi også måttet erkende, at en ny strategi er nødvendig for at holde på de bedste spillere og dermed i sidste ende de næstbedste, samt de som hovedsageligt spiller fodbold for at være sammen med veninderne. For os er vigtigt, at alle hygger sig og har det godt på holdet, men vi ved også, at der er piger, som har større ambitioner.
Der er vores overbevisning, at vi for at holde på de bedste spillere nødvendigvis må skabe et miljø, hvor de lige som de øvrige spillere bliver udfordret optimalt og derigennem udvikler sig som spillere.
For U13 pigerne startede samarbejdet i 2014 til Stensballes eget Talentstævne, hvor Stensballes U11
piger med hjælp fra bl.a. 3 Hatting-Torsted U11-piger stillede op i U12 rækken. Det blandede hold kom som ventet op mod nogle rigtige dygtige modstandere, så på pointtavlen var resultat var ikke prangende.

Sportsligt og socialt fik pigerne, som ”klikkede” fra første færd, derimod meget ud af deltagelsen. Siden har de to klubbers årgang 2004-piger løbende haft fælles træningspas og spillet en lang række
træningskampe – både indendørs og udendørs, med efterfølgende socialt samvær. Tilsvarende har vi
også på skift lånt spillere af hinanden til forskellige indendørsstævner og i 2016 udgaven af
Talentstævnet stillede vi op med et blandet hold i U13 rækken.

Med holdsamarbejdet har den samlede trup i modsætning til de to nuværende hold mulighed for at
spille 11-mandsfodbold med de bedste spillere suppleret med ”boblere” blandt midtergruppen og
samtidig have et 8-mandshold, hvor der er plads til de spillere, som færdighedsmæssigt ikke er helt parat til at spille 11-mandsfodbold.

Holdsamarbejdet på U15 og opefter er en fortsættelse af det træningssamarbejde under Horsens Pige
Talent, som klubberne indgik i foråret 2016 med det formål at løfte pigeelitefodbolden i Horsens op på et højere niveau, end klubberne selv kunne. Det er vigtigt for pigernes udvikling at de bliver udfordret minimum på eget niveau og gerne over, da det vil hæve spillernes indlæringskurve betragteligt. Med samarbejde forsøger vi i klubberne at udvikle byens talenter på højeste niveau i fællesskab. Dette skulle gerne forhindre at klubber uden for Horsens kommer og ”fisker” vores største talenter i en ung alder. Det optimale ville jo være at man i fremtiden kunne skabe et 1. Divisionshold i byen som er forankret i holdsamarbejdet.

I en by af Horsens’ størrelse og med en stor tradition for pigefodbold vil det være helt naturligt at kunne blande sig i toppen af pigefodbolden. Både i DM-rækkerne for ungdom og på senior med fast deltagelse i toppen af 1. Division. Der er ingen tvivl om, at spillerpotentialet er til stede. Det skal bare udvikles, og når der findes et tilbud som dette, vil vi også nemmere kunne holde talenterne i byen.
Vi vil ikke forholde os passive og vente på, at holdene lige så stille går i opløsning, mens de store klubber bliver større. Vi har med beslutningen om holdsamarbejdet derimod aktivt lagt en strategi, der efter vores mening i høj grad muliggør, at vi selv kan påvirke udviklingen og vores holds fremtid.
Med det nye holdsamarbejde for U13M, U15V, U161 og U18V, søger vi at skabe et dynamisk
træningsmiljø med optimale muligheder for spillerudvikling for alle – både bredden og eliten. Der lægges også meget vægt på det sociale så 1. gang om måneden arrangeres der fællesspisning, ud over det arrangeres træningslejr og træningsweekender samt udenlandsture som styrker de sociale forbindelser.