Klubber laver fælles vintertræning for U13-piger

0
1027

Hvad med at lave fællestræning for vores U13-piger i løbet af vinteren? Den ide fik fire klubber i hovedstadsområdet i efteråret, og resultatet er blevet fire samtræninger i løbet af vinteren.

“Det er en god historie om, hvordan gode trænerrelationer kan give et super træningsmiljø. Fire klubber, som til dagligt spiller i U13 øst (årgang 2004), aftalte at de vil tilbyde noget pigerne noget andet, end bare at træne i deres normale miljø. Så der blev handlet hurtigt og aftalt fire samtræninger henover vinteren,” fortæller Bo Larsen Vangsgaard, der er U13. træner i den ene af de fire klubber, Hvidovre Idrætsforening. De tre andre er B93, Damsø og Ølstykke, og faktisk kom der senere en femte klub med, Allerød, som været med siden jul.

Hvidovre 1

“Første træning var før jul, hvor træningen foregik hos Ølstykke. Fredag d. 20. januar foregik anden træning, denne gang hos Damsø. Til denne træning deltog lidt over 40 piger og det var en sand fornøjelse at se alle pigerne give den max gas. Denne form for træning er bare så stimulerende og udvikling for pigerne. Dette er vejen frem for at udvikle pigefodbolden i Danmark, samarbejde og god træning,” skriver Bo Larsen Vangsgaard til FODBOLD FOR PIGER – og tilføjer:

“Det bedste ved denne samtræning er at pigerne bare kan træne og udvikle sig i et stimulerende træningsmiljø. Alle trænerne er enig om det er for pigernes skyld vi gør det og ikke for at fiske eller forstærke ens eget hold. En del af disse piger vil vi helt sikkert se på DBUs talentcentre efter sommerferien”.

Hvidovre 2