Årets 3F Liga-spiller skal kåres ved Dansk Fodbold Award

0
835
Hvad betyder elitefodbold for kvinders knoglesundhed, biologiske aldring mv. Det skal en gruppe forskere nu undersøge. Arkivfoto: Steen Trolle

Som noget helt nyt har kvindelige fodboldspillere mulighed for at vinde prisen “Årets 3F Ligaspiller” ved Dansk Fodbold Award

Af Solveig Valbjørn

Der er gode nyheder for kvindefodbold. DBU præsenterer nemlig en helt ny pris ved navn “Årets 3F Ligaspiller”, når prisfesten Dansk Fodbold Award finder sted med en direkte transmission på Kanal 5 onsdag den 20. marts 2017 fra kl. 20.00. .

Selvom DBU siden showets begyndelse i 2006 har haft den mandlige udgave af prisen – nemlig “Årets Superligaspiller” – er det først i år, at kvinderne i den bedste hjemlige liga bliver hyldet med en særlig pris.

Ved sidste års “Dansk Fodbold Award” var det Stine Larsen der løb med prisen som årets kvindelige talent, mens Pernille Harder fik prisen som årets kvindelige spiller. I forhold til netop disse priser er der også sket ændringer. I år bliver det nemlig seerne, som skal bestemme, hvem der der fortjener titlen “Årets kvindelige spiller”:

”Jeg glæder mig enormt meget til endnu en gang at hylde hele fodbolddanmark i samarbejde med Kanal 5, som sidste år leverede et fantastisk underholdende show. Derudover ser jeg frem til de nye tiltag med Årets Kvindelige Spiller som en publikumspris og kåringen af Årets 3F Ligaspiller. Vi har igangsat en ny kommission med Helle Thorning-Schmidt som formand, der skal få flere kvinder og piger på banen. Derfor er det glædeligt med de nye kvindetiltag til Dansk Fodbold Award,” udtaler Katja Moesgaard, adm. direktør i DBU A/S, til DBUs hjemmeside.

Frem mod showet vil alle de nominerede blive offentliggjort, og så vil det være muligt at stemme på publikumspriserne på dfa17.dk.