BSF: Vi skal opbygge vores egen spillestil

0
787

 

BSF skal ikke fokusere på nedrykningspladser og point i forårets slutspil. Det giver plads til at bygge videre på den unge trup og holdets egen spillestil.  

Af Sophie Lysholt

 Om lidt venter slutspillet i 3F-ligaen for BSF, og der er nu udsigt til et halvt år, hvor holdet ikke skal bekymre sig om hverken nedrykning eller point. Med nye spillere i truppen og en fri rolle i forhold til slutplacering har klubben i forårssæsonen mest af alt fokus på deres egen spillestil.

”Vi skal turde spille på den måde, vi gerne vil spille på. Også selvom det gør os sårbare. På den måde er slutplaceringen ikke afgørende, men jeg forventer, at vi udvikler os og henter omkring 8-10 point,” siger cheftræner John Froman.

Resultatmæssigt er BSF også kommet tættere på, og i efterårssæsonen tabte holdet hæderligt til Brøndby og formåede en enkelt gang at spille lige op med Fortuna. Ifølge cheftræneren er det et udtryk for, at det målrettede arbejde med den unge trup er på vej i den rigtige retning.

”Vi er kommet meget tættere på resultatmæssigt. Vi er der nu, hvor vi godt kan byde både KoldingQ og Skovbakken op til dans. Selvfølgelig får vi ørerne i maskinen, hvis vi ikke er klar, men det forventer jeg, at pigerne er.”

Profiler er skiftet

BSF har over julen mistet to af deres helt store profiler, Sofie Svava og Büsra Barut, som er taget til naboklubben Brøndby.

”Vi har selvfølgelig nogle erstatninger for Büsra og Svava, men det er altid ærgerligt at miste spillere, som har været med i den opbyggende fase. Det kunne være rigtig rart at arbejde lidt længere tid med spillerne, men sådan er hierarkiet. Det ved vi godt.”

Ud over Svava og Barut blev unge Julie Novak skadet på holdets træningslejr i Tyrkiet. Hun var lige kommet tilbage efter ni måneders korsbåndsskade, og nu ser det ud til, at hun er ude ligeså lang tid igen.

”Vi havde virkelig håbet, at Julie Novak ville blive klar. Hendes skade er rigtig ærgerlig både for hende og for klubben.”

På trods af afgangen af flere faste spillere, er der også kommet nye til truppen. Der er kommet tilgang af Saskia Sonnenberg fra Kolding, Michaela Schnack fra Brøndby og to spillere fra B93.

”Vi har fået lidt, og vi har givet lidt i vinterpausen, og sådan er det. Vi må bare fortsætte med at have fokus på vores opbygning af truppen og spillet,” siger cheftræneren.