Varde suverænt videre til pokalfinalen

0
782

Varde har for første gang i klubbens historie spillet sig i en pokalfinale. Det skete efter en storsejr på 5-1 over Sundby, hvor den kun 17-årige Solveig Andersen blev kampens helt store spiller med tre scoringer.

Af Sophie Lysholt

Varde kom ud til semifinalen som lyn og torden, og med velspillet fodbold, gejst og energi viste de hurtigt, at ville gøre alt for finalebilletten. Med 1-1 resultatet fra sidste weekends opgør var alt ellers åbent, men allerede efter 30 minutters spil havde de hvidblusede Varde-spillere nettet tre gange. To af målene stod der Solveig Andersen på.

”Da jeg scorede det første mål, så strømmede der bare en følelse af lettelse igennem mig. Det var fuldstændig vanvittigt,” sagde hun efter kampen.

Det bedste hold

I anden halvleg fortsatte unge Solveig Andersen og resten af holdet den gode stime og scorede yderligere to gange. Herefter reducerede Sundby i slutningen af anden halvleg. Ifølge anfører Pernille Andreasen, var der særligt to ting, der førte til sejren i dag.

”Sundby er et meget fysisk hold, men vi spillede rigtig fint uden om, og så scorede vi på vores chancer. Det gjorde de ikke. Men set over de her to kampe, så synes jeg også, at vi er det bedste hold.”

Måske Fortuna

Oven på semifinalesejren venter nu den store finale, der skal spilles på Store Bededag den 12. maj. Her bliver modstanderne enten Champions League-aktuelle Fortuna Hjørring eller de gulblusede fra Brøndby. Det er en stor mundfuld for holdet, så der er i den grad en god grund til at fejre semifinalesejren i aften.

”Vi ved, hvem modstanderne kan blive i finalen, og der bliver nok ikke så meget at fejre derefter, så det skal vi bare udnytte nu. Det var vores mål at komme i finalen, og selve finalen tager vi bare som en kæmpe oplevelse,” sagde Pernille Andreasen.

Når spørgsmålet falder på, hvem Varde-spillerne helst vil møde, har anføreren et forsigtigt bud, men i sidste ende er det ikke det, der er afgørende, fortæller hun.

”Vi vil måske helst møde Fortuna Hjørring, fordi vi kunne drille dem lidt, sidst vi mødtes. I Brøndby blev vi mere eller mindre kørt over. Men udfaldet bliver nok det samme, uanset hvem vi møder, så vi vil bare gerne nyde det og lære en masse.”