David Kiær Nielsen ny cheftræner for IF Lysengs 1. divisions damer

0
1755
Cheftræner for IF Lyseng Fodbold 1. division damer

Af Poul Højmose, IF Lyseng

KLUBNYT Fra sommeren 2017 får seniorkvinderne ny cheftræner. Det bliver den 38 årige David Kiær Nielsen, som vi har skrevet kontrakt med.

David har DBU og det internationale fodboldforbund UEFA’s næsthøjeste trænerlicens: A-Licens. Desuden har han en Bachelor of Science (B.Sc.) i Idræt fra Aarhus Universitet og en Master i Idræt og Velfærd (Master of Sports Science and Welfare), Københavns Universitet, Institut for Idræt.

David er civilt ansat som projektkoordinator i DBU Jyllands uddannelsesafdeling i Tilst på nedsat tid, så der er endnu mere plads og fleksibilitet til fodbolden.

Kvindeformand Annette Hansen siger: ”Da Jes Nielsen stoppede i vinter, bad vi seniorkvinderne komme med anbefalinger til de fodboldfaglige, sociale og personlige kompetencer en nye træner skulle besidde. Pigernes anbefalinger har været den ’orange tråd’ i vores søgning af træner. I et forløb med flere kompetente kandidater, er vi, efter to samtaler og møder samt indhentning af referencer, helt sikre på, at vi har fundet den helt rigtige i David. Han er ung, men også erfaren. Han er meget talentfuld, men også allerede en dygtig og kompetent træner”.

Netop nu er David træner for Jyllandsserie (herrer) i DGL 2000. Han bliver her løst fra sin kontrakt til sommer.

Tidligere har David været specialtræner for Odder IGF i 2. division, Brabrand IF’s andet hold i jyllandsserien. Ydermere har David været cheftræner for såvel IK Skovbakkens 3F-Ligahold, som Vejlby IK’s 1. division/3F-Ligahold. Desuden har David trænet ungdomshold i VRI, AGF og Viby Fodsport af 1997, samt tilbage i 2006 trænet Pigejunior i IF Lyseng

Sportschef Poul Højmose siger: ”Vi har i David fået en ung, men alligevel dybt kompetent træner med meget erfaring. En træner der har trænet drenge og pige ungdom og en træner, der har trænet på et højt herre-niveau, samt på højeste niveau inden for kvindefodbolden. Vi får en trænerfaglig kompetent person, der er dedikeret og passioneret, men også et pædagogisk menneske der forstår at arbejde – og samarbejde – omkring udvikling af den enkeltes potentiale. Og så er jeg sikker på, at David kan skabe det samarbejde, der er så vigtigt i forhold til overgangen fra ungdom til senior. Sidst men ikke mindst er jeg sikker på, at David har de evner og kompetencer, som gør, at vi også ud fra en socialbalanceret tilgang med primært egne spillere kan få os etableret i kvindedivisionen inden for de kommende år”.

Opgaven er klar: 1) Sammen med de andre dygtige seniortrænere fortsætte udviklingen af holdene og spillerne i seniorafdelingen. 2) Sikre, at der er en god sammenhæng imellem ungdom og senior – sikre den gode overgang, hvor alle spillere fastholdes. Samt 3) Sikre IF Lysengs oprykning og etablering i kvinde-divisionen med EGNE spillere inden for de næste par år.

Der er også indledt forhandlinger med Aarhus Kommune – ESAA (EliteSportAArhus) – om, at David skal være ESAA-morgentræner. Dette sammen med en evt. PRO-licensuddannelse er indskrevet i en fleksibel kontrakt.

David Kiær Nielsen siger: ”Jeg glæder mig vildt til at blive cheftræner i IF Lyseng. Jeg har fulgt med i jeres fantastiske udvikling de senere år på såvel ungdomsfronten med bl.a. U/18DM Licens, udviklingen af flere ungdomslandsholdsspillere og oprykningerne til jyllandsserien samt jeres flotte præstationer og resultater i 1. division. Det er virkelig en spændende og attraktiv klub at komme til, og jeg glæder mig så meget til at blive cheftræner for så mange dygtige spillere og samarbejde med alle jeres dygtige og engagerede trænere”.

Privat bor David i Galten sammen med Pernille (tidligere fodboldspiller i Vejlby IK). Familien har sammen Julie på to