Malaika Din Hashmi: Min glæde for fodbolden motiverer mig

0
1919

Malaika Din Hashmi elsker at spille fodbold, også selvom fodbolden betyder at hun må gå glip af de fleste sociale arrangementer på Gymnasiet i Odense. Ifølge det unge midtbanetalent er det nemlig det hele værd. FODBOLD FOR PIGER har talt med U17-landsholdspilleren Malaika om hendes tanker om at være fodboldspiller.

Af Solveig Valbjørn

Det var ikke helt tilfældigt, at Malaika startede til fodbold som 9-årig. Hendes storebror spillede nemlig også fodbold, og derfor brugte Malaika rigtigt meget tid med en bold i haven i Odense:

“Jeg startede til fodbold fordi jeg spillede meget hjemme med mine brødre i haven, så derfor har jeg altid haft en interesse for fodbolden. Jeg startede egentlig til håndbold først, men da jeg ikke gad det mere, startede jeg på et drengehold i OKS, hvilket jeg synes var vildt fedt. Og ja, så fortsatte jeg egentlig bare med at spille.”

Malaika til indendørsstævne med sin barndomsklub OKS hvor hun spillede indtil 2015.

I dag er Malaika 17 år og har spillet fodbold i 8 år. Hun er den del af U17-pigelandsholdet, og spiller dagligt for U18 DM-holdet i Team Odense Q, hvor hun træner mindst fire gange om ugen. Malaika fortæller at hun elsker at være med i spillet, og at den centrale midtbane derfor også er hendes yndlingsposition:

“Når jeg spiller inde på midten så får jeg bolden meget, og jeg kan godt lide at være med fremme og deltage i spillet så meget som muligt. På midtbanen har man en stor rolle på holdet, fordi man skal ligge og styre spillets gang, og det synes jeg er fedt. Og så har jeg også et godt overblik over banen, og er god til at fordele boldene, hvilket er vigtigt som central midtbane,” fortæller Malaika.

Udover at spille fodbold går Malaika også i 2.G på Odense Teknisk Gymnasium. Men på grund af de mange krævende træningspas og kampe, går Malaika glip af de fleste sociale arrangementer på gymnasiet:

“Jeg synes ikke at det er et problem at jeg må undvære den sociale del af gymnasiet, for så har jeg alle mine fodboldveninder i stedet. Der er et rigtigt godt sammenhold og fællesskab i min klub, hvilket jeg er rigtig glad for. Og så brænder jeg bare så meget for fodbolden, så det er det hele værd. Jeg elsker fodbold og det er helt klart min glæde for fodbolden der motiverer mig til at prioritere som jeg gør.”

Malaika til Fyens Stiftidende Cup med hendes nuværende klub, Team Odense Q.

Selvom Malaika kun er 17 år gammel, så træner hun allerede med 3F-holdet i Team Odense Q 1-2 gange om ugen, hvilket ifølge det unge midtbanetalent er vigtigt for hendes udvikling:

“Jeg synes det er rigtigt fedt at træne med 3F, fordi at tempoet er en del højere end på U18, og så er fysikken også noget helt anderledes. Jeg arbejder meget med at jeg skal forbedre mig fysisk, så derfor er det fedt at komme op og få de der hårde dueller med nogle der er større end mig.”

Malaika drømmer om at spille fodbold i udlandet og at komme på A-landsholdet.