Rundt om kvalifikationsligaen

0
1167
Odense Q jubler efter mål mod Greve. Foto: Iver Tidemann

Kvalifikationsrækken er nøjagtig så spændende, som man kunne forvente efter fire spillerunder. Denne weekends kampe bød blandt andet på storsejr, pointdeling og topopgør. FODBOLD FOR PIGER giver dig et overblik.

Af Sophie Lysholt

Odense Q-VSK Aarhus 5-0

Oven på en smal 4-3 sejr i sidste weekend, havde Odense Q brug for at bevise, at de hører hjemme i landets bedste række. Det gjorde de lørdag, da slog VSK Aarhus 5-0. Anna-Sofie Rosholm var i målhumør og allerede i første halvleg scorede hun tre mål og sendte sit hold på sejrskurs. Efter pausen kom Britta Olsen og Lærke Bruun på måltavlen og slog sejren fast. Odense Q ligger nu et enkelt point efter lokalrivalerne fra Næsby, mens VSK Aarhus ligger sidst med et enkelt point.

Næsby-Varde 3-1

I Næsby var der lagt op til topopgør, da rækkens nummer 1 og 2 tørnede sammen. Det blev da også en intens kamp, hvor Varde kom bedst fra start. I det første kvarter havde gæsterne flere store chancer, men alligevel var det Næsbys Trine Wengel, der sendte hjemmeholdet på 1-0. I anden halvleg kom Næsby på 2-0 efter et langskud og 3-0 på et fladt indlæg i feltet. I de sidste minutter scorede Varde på en frisparksripost, og der var åbent for et muligt comeback, ligesom holdet leverede i Sundby. Det skete dog ikke, og Næsby ligger nu tre point foran Varde på tredjepladsen.

Sønderjyske-Sundby 2-2

Sønderjyske jagtede fortsat deres første point i kvalifikationsrækken, da de mødte Sundby på hjemmebane. Det var dog gæsterne, der kom først på måltavlen, da Caroline Kold kom alene igennem med Sønderjyske-keeperen og lagde den fladt forbi. Hjemmeholdet svarede dog lynhurtigt igen og udlignede til 1-1 på mål af Camilla Brink.

I anden halvleg scorede Simone Johansen til 2-1 for Sundby, men med 20 minutter igen sendte unge Sophia Husted sønderjyderne på pointkurs, og stillingen holdt til slutfløjtet. Sønderjyske ligger dermed nummer fem med 1 point, mens Sundby ligger nummer fire med 5 point.

Stillingen i kvalrækken efter 4 spillerunder