Rebekka spillede med drenge i otte år: “Det har styrket mig”

0
2748

U16-landsholdsspiller Rebekka Frost Frederiksen fra Team Odense Q har kun spillet på et pigehold siden sommerferien. Ellers har har hun i cirka otte år spillet på OKS drengehold. Hun har altid været glad for sit fodboldliv på et drengehold, men i sommer blev den fysiske forskel for stor til hun kunne fortsætte. Rebekka har fortalt sin historie til FODBOLD FOR PIGER. Læs med her:   

Af Andrea Signe Trolle

Allerede i en alder af 4 år fik den nu 14-årige Rebekka Frost Frederiksen øjnene op for fodboldspillet. Hun startede til fodbold på et pigehold i OB, men kun kort tid efter stoppede hun, fordi træningen mest af alt bestod af leg. To år senere besluttede hun sig så for at prøve kræfter med fodbolden igen og begyndte på et mixhold i OKS – men der startede aldrig andre piger på holdet. Det blev starten til otte år med ungdomsfodbold på et drengehold:  

”Jeg har spillet på drengeholdet i OKS fra U7 til U14, men i sommer skiftede jeg til Team Odense Q. Det har været det samme drengehold gennem alle årene og derfor har både drengene og jeg altid været vant til at have mig på holdet. Jeg har et rigtig godt forhold til dem alle sammen, så derfor har jeg altid været rigtig glad for det og fordi jeg har kendt dem i så mange år og flere af dem nærmest er som brødre for mig. Det var kun noget vi lagde mærke til, hvis der startede en ny dreng på holdet, fordi det måske kunne være lidt overraskende for ham og noget han lige skulle vænne sig til.”

Det sociale ikke årsagen til klubskiftet

Rebekka har altid skulle løbe stærkt, for på drengeholdet har hendes position været enten venstre eller højre kant. Men til sidst gjorde drengenes fysiske udvikling det for vanskeligt at spille med og det af fysiske årsager var hun nødt til at begynde på et pigehold. Rebekka fastholder til gengæld sin kantposition i Team Odense Q, hvor hun også en gang imellem bliver sat som offensiv midtbane:  

”Jeg skiftede i sommer, fordi drengene begyndte at vokse og blev for store til mig rent fysisk. Desuden så er Team Odense Q en ny klub, som startede i sommer og derfor var det også spændende at være med til at starte noget helt nyt op og så er der også andre fordele ved at starte på et pigehold. Men det sociale har på ingen måde været årsagen til jeg skiftede, for jeg har altid været rigtig glad for at spille sammen med drengene, men nu er jeg også rigtig glad for at være i Team Odense Q.”

Nu hvor Rebekka er startet i Team Odense Q, Under interviewet pointerer Rebekka flere gange, at det ikke var det sociale aspekt, som var årsagen til hendes skifte i sommer, fordi hun altid har været meget glad for at spille på holdet. Men hun fremhæver alligevel en række andre fordele, som det giver at spille med piger:

”På drengeholdet havde jeg mit helt eget omklædningsrum, hvilket på den ene side var meget dejligt, men til tider også lidt kedeligt. Men det er også dejligt at flytte til et pigehold efter jeg er blevet ældre for det er lidt hyggeligere, at jeg nu kan være med til at fejre sejrene i omklædningsrummet.”

Fordele ved drengefodbold

Rebekka kan efter otte år på et drengehold mærke, at det er anderledes at spille på et pigehold. Både spillestilen og drengenes attitude er anderledes, men det har Rebekka betragtet som en fordel for sin udvikling:

”Drengene er som tidligere nævnt meget mere fysiske. Jeg har altid været nødt til at gå 100 procent ind i en tackling, fordi ellers så slog jeg mig. Det hele går også lidt hurtigere med drengene. Til gengæld så tuder de også mere og piver lidt mere, og der er der lidt mindre brok hos pigerne. Men til gengæld er det også et godt tidspunkt, at jeg skiftede i sommers, for det er jo det jeg skal være god til på den lange bane.”   

Rebekka er foruden Team Odense Q også en del af det nuværende U16 pigelandshold, hvor hun netop er blevet udtaget til UEFA Development Tournament, der spilles i Irland til maj. De mange år på et drengehold har også givet Rebekka fodboldmæssige kvaliteter, som hun nu bruger på banen for Team Odense Q og landsholdet:

”Det var først på U14 DBU, at jeg begyndte at spille med pigerne og på de efterfølgende DBU årgange har jeg kunnet mærke, at jeg har en fordel i, at jeg tænker lidt hurtigere på banen. Også i 1 mod 1 situationer har jeg for eksempel haft det ekstra svært hos drengene, fordi de er svære at komme efter, når de er kommet forbi. Men det gavner mig nu og så føler jeg også, at jeg på pigehold har bedre mulighed for at tage ansvar, fordi jeg har mere overskud i en pigekamp.”

Anbefaler drengetræning

Rebekka vil anbefale andre piger, at inkorporere drengetræning i deres træningsuge. Derfor har hun også fortsat et par træningspas om ugen sammen med drenge:  

”Jeg tror helt klart, at der er rigtig mange spillere, som kunne få meget ud af at spille med drenge. Jeg træner også selv med drenge to gange om ugen til morgentræning, hvor jeg spiller sammen med drenge i forskellige årgange, fordi jeg går på en eliteidrætslinje på Hjallelse skole.”

Men nu hvor Rebekka spiller for et pigehold, er det også der hendes karriere skal fortsætte. Og når FODBOLD FOR PIGER spørger til hendes fremtidsdrømme, så har hun en klar plan om, at den skal stå i fodboldens tegn:

”Jeg drømmer selvfølgelig om at leve af at spille fodbold. Jeg vil gerne til udlandet og spille professionelt. Måske i USA, men jeg drømmer også om at Spanien bliver større inden for kvindefodbold og at Real Madrid får en større kvindeafdeling, fordi jeg er kæmpe Real Madrid fan.”