Brøndby jagter the double

0
817
Brøndby fejrer pokalen oven på 3-1 sejren over Varde

For to uger siden blev Brøndby pokalmestre, og nu spidser kampen om det danske mesterskab også til. Med en sejr på søndag over Vejle holder de gulblusede liv i jagten på ”the double”.  

Af Sophie Lysholt

Brøndby står over for Vejle Boldklub på søndag i sæsonens tredjesidste kamp. Sidst de to mødtes blev det til en 3-0 sejr, men selvom det på papiret burde være en overkommelig opgave, er der særligt en ting, brøndbyerne skal være opmærksomme på.

”Det sværeste bliver det mentale, hvis vi ikke lige får scoret tidligt, eller det ikke kører. Nogle gange starter vi som lyn og torden og scorer tidligt, men så har vi svært ved at holde koncentrationen. Det skal vi holde hinanden op på mod Vejle, så vi holder niveauet hele vejen,” siger Julie Tavlo.

Brøndby har en smal 1-0 sejr over Skovbakken med i bagagen fra sidste weekend, og det er ikke et resultat, der giver bølger af selvtillid. Det betyder dog ikke det store, og ifølge Tavlo er det en kamp, der bare skal glemmes.

”Vi skal være bedre på bolden, end vi var mod Skovbakken, men når det er sagt, så er det ikke en kamp vi kan bruge til ret meget på grund af banens tilstand.”

I stedet skal brøndbyerne fokusere på Vejles hurtige omstillinger og på at udnytte de rum, der opstår i mellemrummene mellem kæderne. Og i sidste ende handler det mest af alt om de livsvigtige point i kampen om mesterskabet, for ligesom i Fortuna-lejren, er der ikke andet end guld, der tæller, når sæsonen slutter den 17. juni.

”Sæsonen er ikke godkendt, hvis vi ikke vinder mesterskabet. Vi havde ét mål forud for sæsonen, og det var at vinde guld, så det skal vi.”

Julie Tavlo er da også optimistisk, når man sætter Brøndby og Fortuna direkte op mod hinanden.
”Vi er bedre på bolden end de er. Godt nok har de nogle rigtig dygtige individuelle spillere, men hvis vi får taget dem ud af kampen, så synes jeg, vi er et bedre fodboldhold.”

Brøndby møder Vejle hjemme søndag den 28. maj klokken 13.00.