International undersøgelse: Piger får selvtillidsboost af fodbold

0
1245

Piger der spiller fodbold, har mere selvtillid end piger fra andre sportsgrene. Det viser nyt forskningsresultat på baggrund af en stor UEFA-undersøgelse blandt flere tusinde piger

Af Andrea Signe Trolle

Har du charme, selvtillid og lækkert hår?

Hvis ja, så hører du til majoriteten af fodboldpiger. En ny undersøgelse fra det europæiske fodboldforbund UEFA viser således, at fodboldpiger har et højere selvtillidsniveau end piger, der dyrker andre sportsgrene, og piger som ikke dyrker sport.

Resultaterne stammer fra en videnskabelig undersøgelse, som 4128 piger over 13 år har deltaget i. Blandt andet viste undersøgelsen, at 80% af fodboldpigerne udviste en ekstraordinær selvsikker adfærd i forhold til gennemsnittet, hvor det kun var 74% af pigerne fra andre sportsgrene, som udviste ekstra selvsikker adfærd. Undersøgelsen viste også, at 58% af fodboldpigerne har overvundet midlertidige selvtillidsproblemer takket være fodbolden, mens det kun er tilfældet for 51% af de piger, som dyrker andre sportsgrene.

Resultatet styrker UEFA’s arbejde på at øge fokusset på kvindefodbold. Den 1. juni fremsætter organisationen en ny kampagne med titlen ’Together #WePlayStrong’, som skal kæmpe for at gøre fodbold til den største sportsgren blandt kvinder i Europa inden 2022.

Vil du læse mere om undersøgelsen, så klik HER.