Efterskolen ved Nyborg nr. 5 ved verdensmesterskaberne i Prag.

0
1592
VM-holdet fra EVN

Det blev som ventet en fantastisk afslutning på efterskoleåret, da pigerne fra EVN deltog ved verdensmesterskaberne i skolefodbold i Prag. 

Af Søren Madsen, Efterskolen ved Nyborg

Pigerne fra Efterskolen ved Nyborg skulle i perioden 21. maj – 29. maj repræsentere Danmark ved verdensmesterskaberne i skolefodbold, og det blev med et rigtig fint resultat samt en masse spændende oplevelser med hjem i bagagen. Ingen tvivl om at værterne fra Tjekkiet havde gjort et kæmpe stykke arbejde for at skrue en rigtig fin turnering sammen. 720 pige- og drengespillere, fordelt på 24 lande erfarede, hvad det vil sige at være til en slutrunde med alt det, som hører med.

Jeppe Abel, som til daglig har sin gang ved U-16 pigerne i Team Odense Q og som i januar måned blev ansat på EVN, var med som træner og havde følgende at sige om turneringen; “En fantastisk oplevelse for både trænere og spillere. Hele turneringen var super godt organiseret, både med hensyn til forplejning, transport til banerne, hele logistikken og ikke mindst den interesse, der var fra diverse medier, både i Prag men også hjemme i Danmark”.

Pigerne lagde ud mandag og tirsdag med en 4-1 sejr over Kina, storsejr over Indien og derefter nederlag på 3-0 til Brasilien. “Set i bagspejlet var nederlaget til Brasilien nok det mest ærgerlige i hele turneringen. Ikke mindst fordi vi her havde et udfald på 20 min. i første halvleg, og det kostede dyrt, men også fordi vi vidste, det ville blive rigtig, rigtig svært i de to sidste puljekampe mod forhåndsfavoritterne fra Tyskland og Østrig” udtaler Jeppe, som dog, på trods af to nederlag på 3-0 og 4-2 til netop Østrig og Tyskland,  kunne se pigerne spille fint med i begge kampe. Nederlagene onsdag betød at pigerne skulle op imod de forsvarende verdensmestre fra Frankrig i kvartfinalen. Inden kvartfinalekampen var der dog dømt hvile- og kulturdag torsdag, hvilket bød på sightseeing i Prag og ikke mindst til lidt hygge med de mange familiemedlemmer, som havde taget turen til Prag for at bakke pigerne op.

Kvartfinalen fredag blev som ventet en tæt og intens fight mod et stærkt fysisk fransk hold, der var gået ubesejret igennem deres pulje med en målscore på hele 36-0. En kamp med få mål-chancer men desværre en enkel til pigerne fra Frankrig et kvarter før tid, der blev udnyttet koldt og kynisk. Pigerne fra EVN forsøgte, men kunne ikke fremtvinge en udligning og dermed blev det til et nederlag på 1-0. Pigerne rystede dog hurtigt nederlaget af sig, og sluttede turneringen af med sejre på 2-0 over både Finland og Tyrkiet og sluttede dermed som samlet nr. 5. “Hvis man kigger på niveauet hos de andre hold, passer en 5. plads vel egentlig meget godt. Østrig og Tyskland var klart turneringens bedste hold, derefter en midtergruppe med os, Brasilien, Frankrig og Finland, så alt i alt er vi meget godt tilfredse med det samlede resultat”, udtaler Jeppe, som kan se tilbage på en VM-turnering, som i den grad levede op til alle forventninger. Ikke kun på det sportslige plan men ligeså meget på det kulturelle møde med nationer fra hele verden.

Efterskolen ved Nyborg er allerede begyndt at kigge fremad mod “VM i 2019”, som bliver afviklet i enten Sydafrika eller Serbien. Alle sejl bliver sat ind for at kvalificere sig igen og med placeringer som nr. 7 i Bordeaux (2013) og nr. 5 i år, er der ingen tvivl om at målsætningen i 2019 vil være en podieplads.

Efterskolen ved Nyborg siger farvel til årgang 16/17 d. 01. juli og byder 67 (27 piger og 40 drenge) nye fodboldelever velkommen til skoleåret 17/18 d. 13. august.

Fodbold