FC Horsens Jyske Mestre i U18M

0
1076

Uge 24 og 25 blev en hektisk uge for FC Horsens U18 trin med 2 semifinaler og en finalekamp på 7 dage.

Som puljevinder i turneringen U18 Mesterrækken gik holdet videre til 1. semifinale mod Fortuna Hjørring, som blev afviklet på Mariager Stadion lørdag 17. juni, hvor et stærkt spillende Fortuna hold trak det længste strå, og besejrede FC pigerne 2-0.

Stor var skuffelsen i Horsenslejren, men holdet havde stadig en mulighed for at nå finalen med en sejr i den anden semifinale om at møde Fortuna i finalen. Kampen var på udebane mod puljevinderne fra Bramming GIE. Denne kamp blev en jævnbyrdig affære, og en ren gyser, hvor FC pigerne kom bagud 2-1 med 15 minutter tilbage af kampen. Med udligning på straffe ved Iben Thisvad, og sejrsmål 5 minutter før tid ved Camilla Poulsen, kunne den rødblusede jubel ingen ende tage, da dommeren fløjtede kampen af.

Fredag 23. juni stod finalen, som var en gentagelse af første semifinale, Fortuna Hjørring vs FC Horsens, og stort set med samme spillere. Men med en verden til forskel. FC truppen havde forberedt sig godt på denne kamp, og havde rokeret rundt på spillerne, så de stod bedre mod de stærke Fortuna-piger. Det skinnede tydeligt igennem at pigerne fra Horsens ikke var tilfreds med sølv. De spillede nok deres bedste kamp til dato, og vandt fortjent finalen 3-0. En fysisk stærk 4-kæde kombineret med en løbestærk midtbane og kreative offensive spillere gjorde at der aldrig helt blev spænding om udfaldet af finalen.

En holdindsats over hele linjen hos de Jyske Mestre. Hos DBU, der har haft fokus på JM-afviklingen kan man læse følgende om finalen: ”I finalen for U18 piger M var der en ubetinget profil, der var med til at sørge for, at FC Horsens nappede pokalen foran Fortuna Hjørring. Camilla Poulsen viste klassen i front, og sendte bolden i nettet tre gange, for FC Horsens takket være et rigtigt godt samarbejde med Freja Wang, der sendte hende af sted i dybden igen og igen. De to første mål blev sendt ind med fine lob over Fortuna-keeperen, og sammen med en god præstation fra resten af holdet sikrede det FC Horsens sejren på 3-0.”

U18 trinnet hos FC Horsens har ellers været igennem et turbulent år med trænerskifte, sammenlægning af trin, spillerstop osv, så derfor var det en kæmpe sejr for pigerne at tage den ultimative triumf det er at vinde JM. Med det in mente er ordet, som dækker præstationen og sæsonen for FC Horsens allerbedst; fremragende.