Olivia flytter til Hjørring for at følge fodbolddrømmen

0
2035

16-årige Olivia Bergmann fra Allerød, som det seneste halve år har spillet 1.division i FC Damsø, er nu klar til nye udfordringer i Nordjylland. Hun flytter i slutningen af sommerferien til Hjørring, hvor hun skal starte på Fortuna Hjørrings nystartede kvindefodboldakademi og spille med på klubbens U18 DM hold.

Af Andrea Signe Trolle

Mens mange andre fodboldpiger er gået på sommerferie, så er 16-årige Olivia Bergmanns fokus rettet mod næste sæson. Hun har nemlig taget en stor beslutning, som kommer til at ændre hendes liv markant efter sommerferien. Fra uge 31 flytter hun sine ting fra sine forældres hus i Allerød til Hjørring, hvor hun starter på Fortuna Hjørrings nye kvindefodboldakademi:

”Jeg hørte om, at Fortuna Hjørring ville starte akademiet og derfor undersøgte jeg det sammen med min far. Derefter tog jeg derop et par gange for at se det, og det hele var bare super fedt, så jeg besluttede mig for at gribe muligheden i Fortuna Hjørring. Nu glæder jeg mig til at starte på akademiet, så jeg kan kombinere skole og fodbold fuldstændig og bo meget tæt på banerne.”, fortæller en spændt Olivia.

Olivia skal starte på Fortuna Hjørrings U18 DM hold efter sommerferien, mens hun skal gå i 1.g på Hjørring Gymnasium. Ved siden af skal hun også få plads til diverse styrke- og morgentræningspas på akademiet, men der er det en fordel, at hun nu skal bo sammen med en masse andre sportsengagerede unge mennesker:

”På nuværende tidspunkt bruger jeg lang tid på transport, men det kommer jeg ikke længere til, fordi jeg skal bo så tæt på banerne. Jeg kommer til at bo sammen med en anden spiller fra akademiet, men alle fra akademiet skal træne sammen og spise hvert måltid sammen, så jeg tror der kommer der et kæmpe fællesskab mellem os, fordi vi alle bruger så meget tid på sporten”, fortæller Olivia.

Dana Cup i sommerferien

Olivia har allerede erfaring med U18 DM ligaen. Inden hun begyndte i FC Damsø i vinters spillede hun på U18 holdet i BSF. Hun har også store ambitioner med fodbolden og skiftet til Fortuna Hjørring er også et skridt på vejen mod 3F og A-landsholdet, ifølge Olivia:

”Jeg har allerede spillet 1,5 i U18 DM, et halvt år i 1. Division og flere år på ungdomslandsholdene. Derfor føler jeg, at jeg kommer med en god portion erfaring, som jeg kan bidrage med til Fortuna Hjørring. Jeg håber selvfølgelig, at jeg på sigt også kan spille mig til en plads på 3F-holdet i Fortuna, da 3F er et af mine mål. Og så vil jeg selvfølgelig også gerne på A-landsholdet”

Olivia får allerede i sommerferien mulighed for at lære en del af sine kommende holdkammerater at kende. Hun skal nemlig spille med på U18 holdet i Fortuna Hjørring til Dana Cup, som bliver afholdt i uge 30:

”I uge 30 skal jeg spille Dana Cup med mit kommende hold og det er en rigtig god mulighed, at jeg skal spille Dana Cup med mit nye hold. Så får jeg allerede inden opstarten mulighed for at lære nogle af de nye at kende og spille sammen med dem, så min første kamp ikke er en rigtig turneringskamp. I ugerne efter Dana Cup begynder opstarten og det bliver så også der, at jeg så småt flytter derop.”, siger Olivia.

Stå på egne ben

Det bliver også en stor omvæltning for Olivia, fordi det er første gang hun skal bo alene. Når hun flytter knap fem timer i bil væk, så er der ikke længere en mor og far, som kan sørge for alt det praktiske – og det skal nok blive en udfordring:

”Det bliver en kæmpe omvæltning, fordi jeg flytter fra hele mit liv, men det er også en mega fed mulighed og jeg får helt sikkert også en masse nye fodboldvenner og klassekammerater. Jeg kender to af mine kommende holdkammerater fra u-landsholdet, men ellers bliver det en hel masse nye mennesker, som jeg skal lære at kende.”, siger Olivia og tilføjer:

”Min familie bliver også på Sjælland, så det bliver underligt, at jeg nu skal klare mig selv. Jeg er vant til at blive kørt til træning og få lavet mine madpakker, men det skal jeg nu selv sørge for. Men jeg tror også det er sundt, at jeg skal prøve at klare sig selv.”