Simone Boye: Mesterskabet er fortjent

0
917
Brøndby Fortuna

Brøndby fik en gave, da Fortuna Hjørring sidste weekend smed point til Vejle. Den indløste de i weekenden, da slog KoldingQ 5-0 og nappede det danske mesterskab for 11. gang.

 Af Sophie Lysholt

Brøndby er danske mestre, efter at de overbevisende slog KoldingQ 5-0 på udebane. De fleste havde regnet med, at kampen først ville blive afgjort i sidste spillerunde mod Fortuna Hjørring, men pludselig havde de gulblusede muligheden for at afgøre det allerede efter ni kampe.

”Det er en kæmpe forløsning. Vi havde regnet med, at det ville blive afgjort i den sidste kamp mod Hjørring, men vi er selvfølgelig glade for at have fået guldet hjem en runde før tid,” siger anfører Simone Boye.

Brøndby begyndte da også allerede at pakke gaven op efter ti minutter, da Nicoline Sørensen bragte udeholdet på 1-0 på et indlæg fra Nanna Christiansen. Lige inden pausen fordoblede anfører Simone Boye føringen på straffespark, og kort inde i anden halvleg scorede Katrine Veje til 3-0, og mesterskabet var så godt som i hus. Det var dog ikke nok for Brøndby, der satte lås og slå på medaljerne med scoringerne til 4-0 og 5-0. Brøndbyanføreren var da også tilfreds efter kampen.

”Jeg synes, vi var i kontrol stort set hele kampen. Vi spillede ikke den bedste første halvleg, men går alligevel til pause foran 2-0, og vi havde ikke givet de store chancer væk. I anden halvleg tror jeg Koldings kræfter slap lidt op, for vi fik mere plads og fik lukket kampen fuldstændigt.”

Selvom det kun er fire point, der adskiller Brøndby og Fortuna i tabellen, taler målscoren sit tydelige sprog. Brøndby har nemlig scoret hele 12 mål mere end Fortuna Hjørring, mens de hver har lukket tre mål ind i sæsonen. Og om det er retfærdigt, at guldet er havet i Brøndby?

”Ja, det synes jeg faktisk, det er. Per (Nielsen, red.) ændrede vores spillesystem til denne sæson, og det har virkelig klædt holdet. Vi har vundet de kampe, vi skulle, og mod Fortuna synes jeg, vi har været bedre,” svarer Brøndby-anføreren på det spørgsmål.

Nu venter den sidste kosmetiske kamp mod netop Fortuna og derefter venter EM for flere af spillernes vedkommende.

I den anden slutspilskamp vandt BSF 1-0 over Vejle på mål af Sarah Jankovska.