Mie Jans om EM: Det bliver virkelig stort og sindssygt

0
1332
Mie Leth Jans, Joh-foto.dk

 

Brøndby IF er stærkt repræsenteret på det danske landshold, og en af dem, der ligger lunt til en plads i EM-truppen er forsvarsspilleren Mie Leth Jans.

Af Sophie Lysholt

I Brøndby handler det ikke kun om medaljer og pokaler i de hjemlige turneringer. Ofte falder snakken også på det forestående EM med det danske landshold, hvor hele seks spillere fra Vestegnen i øjeblikket er repræsenteret. En af dem er forsvarsklippen Mie Leth Jans, som netop har meddelt at hun efter sommer skifter til Manchester City i England.

”Vi taler tit om slutrunden ude i Brøndby. Mange af os har kun prøvet at være med til u-slutrunder, men vi kan jo høre fra nogle af de ældre spillere, at voksen-EM bare er virkelig stort og sindssygt. Man kan også se, at mange er begyndt at gå mere seriøst til den i styrketræningslokalet og sådan, så det påvirker os, men på en positiv måde, for man bliver bare bedre af det.”

Mie Leth Jans er 23 år og har spillet 18 A-landskampe. Hun har også deltaget i u-slutrunder, og dem husker hun som helt fantastiske. Derfor har hun også endnu højere forventninger til en slutrunde med A-landsholdet.

”Det bliver så fedt, for der kommer sindssygt mange tilskuere, der er masser af mediedækning og masser af opmærksomhed på holdene. Jeg tror, det bliver hårdt mentalt, fordi man er så meget på, men jeg tror også, det bliver det vildeste og meget vildere end jeg kan sidde her og forestille mig.”

Bænkspiller

Den endelige trup er ikke offentliggjort endnu, og derfor vil Mie Jans heller ikke definitivt sige, at hun skal med til EM, men hun har en god mavefornemmelse.
”Som Nils (landstræneren red.) har sagt til mig, så skulle jeg gerne være med som en reserve. Jeg har været med de sidste to år som bænkspiller, så jeg tror på det.”

Men det er ikke altid en let rolle at være reserve, for det kræver, at man sætter sig op til at skulle spille kampen, så man er klar, hvis der kommer skader, og så kan man risikere slet ikke at komme på banen. Mie er dog afklaret med rollen som bænkspiller.

”Mit mål er at komme med, lære en masse og nyde hvert øjeblik. Måske er jeg ikke en af de fire, der skal starte inde i forsvaret, men jeg skal være ligeså klar som de andre og tro på, at det er mig, der skal på banen. Og hvis ikke jeg kommer det, skal jeg bare have en fantastisk oplevelse alligevel.”

Danmark spiller den første gruppekamp den 16. juli klokken 20.45 mod Belgien. Derudover skal de møde værtsnationen Holland og naboerne fra Norge i gruppespillet.