Varde er tilbage i 3F-ligaen

0
1206
Her ses Varde efter 5-1 sejren over Sundby i semifinalen

Varde kunne selv afgøre deres skæbne om genoprykning til 3F-ligaen, men det krævede en sejr over rivalerne fra Næsby. Med en flyvende start og kynisme foran mål lykkedes den mission.

 Af Sophie Lysholt

Både Næsby og Varde havde alt at spille for forud for dagens omgør i kvalifikationsrækken. Næsby skulle have en sejr både i denne og næste kamp, mens Varde kunne nøjes med uafgjort for at sikre sig oprykning til landets bedste række. De lignede dog ikke et hold, der ville tage til takke med uafgjort, for allerede efter få 12 sekunders spil modtog topscorer Solveig Andersen en høj bold i dybden, som hun tog ned og sendte i mål bag Næsby-keeperen. En fantastisk start, der betød meget for kampens udfald, siger Vardes anfører, Pernille Andreasen.

”Det betød rigtig meget at vi kom foran så hurtigt. Vi havde snakket om inden, at det hold, der scorede det første mål, ville løbe med sejren. Man kunne også mærke, at det knækkede Næsby lidt, for de var tvunget til at komme frem på banen.”

Efter 17 minutters spil fordoblede Line Vilhelmsen føringen til 2-0, og lige efter pausen kom også Silvia Leonessi på måltavlen. Både Varde og Næsby nettede til slut en gang hver, men med resultatet på 4-1 var Vardes oprykning definitiv. Samtidig vandt Odense Q over VSK Århus og tager dermed den anden oprykningsplads.

Varde rykkede også op fra kvalifikationsspillet i sidste sæson, men dengang skete det på yderste mandat, og holdet var afhængig af, at andre hold tabte point i sidste spillerunde.

”Det er virkelig, virkelig dejligt, at det er afgjort inden, og det giver en helt anden ro. Sidste år var det meget mere nervepirrende, og det er bare noget andet, når man er fri for at følge med i andre resultater.”

Nu venter en på papiret ligegyldig kamp mod Odense Q i næste weekend og derefter en fortjent sommerferie, inden holdet skal i gang med forberedelserne til den kommende sæson.

I de øvrige kampe vandt Odense Q 3-1 over VSK Århus, og Sundby slog ligeledes Sønderjyske 3-1.