Pige-/kvindefodbold i Vejle Boldklub gennem tiden

0
2462
VB's U-16 landsholdsspiler Cecilie Christensen

VB’s 3F holdleder Finn Larsen giver her et rids af historien bag kvindefodbolden i VB

Af Finn Larsen, Vejle Boldklub

KLUBNYT

Vejle Boldklub er en stolt klub med mange gode traditioner.

Vejle Boldklubs værdisæt er

Respekt for hinanden, modstandere, dommere og for klubbens værdier

Passion  vi fortæller med stolthed i stemmen, at vi kommer fra VB

Glæde – vi jubler og fejrer vores succeser – store som små

Ansvarlighed – vi udviser ansvarlighed overfor interne og eksterne faciliteter

Vindermetalitet – vi går ind til enhver opgave med det formål at vinde

Vilje – vi giver aldrig nogensinde op!

Finn Larsen, holdleder for klubbens 3F-hold blev opfordret til at fortælle lidt historie. Han har været holdleder siden år 2000. Jesper Søgaard overtog 3F holdet som træner i 1996 efter Helle Nielsen.

I 1971 blev kvindefodbolden i Vejle organiseret i Vejle Dameboldklub, som havde til huse på Nørremarkskolen indtil 1985, hvor man blev indlemmet i Vejle Boldklub. Dengang spillede det bedste kvindehold i Danmarksserien.

I 1987 rykkede man op i den bedste række, som var Elite Divisionen og var der indtil 1997, hvor VB måtte rykke ud. Opholdet i den næstbedste række varede dog kun et år. I 1999 var man atter at finde i det, der nu hed 3F Ligaen. I 2003 fik klubben med en fjerdeplads sin hidtil bedste placering.

Gennem tiden har der i VB været rigtig mange gode spillere.  Der har været landsholdsprofiler som Annette Thychosen, som har spillet 46 landskampe og 232 kampe for VB.

Helle Nielsen spillede 20 A-landskampe og 251 kampe for VB, Charlotte Frisesdahl spillede 5 landskampe og 245 kampe for VB.

Lene Terp, landsholdets talentchef, har tidl. spillet i VB. Der kan også nævnes Dorte Andersen, Anne Ulnitz, Anne Nielsen, Julie Rydahl Bukh, Katrine Veje, Sarah Dyrehauge og Gitte K. Pedersen som nogle af de mange landsholdsspillere, der på et tidspunkt har båret VB-logoet.

Indtil 00´erne havde VB tre gode seniorhold, Elite Division, Danmark serien og serie 1. I dag har vi hold i 3F Ligaen og i Jyllandserien. VB´s U-18 assistenttræner Kathrine Terp er tidligere anfører på 3F liga holdet og i dag en bærende kraft på klubbens Jyllandsseriehold.

VB har det seneste års tid haft en del ungdomslandsholdsspillere. Her kan nævnes Katrine Kleven, tvillingerne Karen og Sara Holmgaard samt Cecilie Christensen, som debuterede på 3F som 15-årig.

Nogle af klubbens 3F-profiler i dag er anfører Charlotte Sørensen, forsvarsspiller Christina Ravn, forsvarsspiller Louise Bendtsen og midtbanespiller Christina Fensbæk.

Med en ny satsning på U-18 området håber VB fortsat at kunne fostre talenter på spindesiden i den gamle traditionsklub.