Sjælsølund og Allerød FK går sammen om talentudvikling

0
1196

Allerød Fodbold Klub går sammen med Sportsefterskolen Sjælsølund (SES) i Hørsholm omkring talentudvikling.

Efter sommerferien lancerer Sjælsølund S/E/S i samarbejde med Allerød Fodbold Klub (AFK) et fodboldtilbud til piger, som vil spille U18 pigefodbold. Samarbejdet betyder, at eleverne på Sjælsølund, der ligger i Hørsholm, vil få mulighed for at træne i AFK og viceversa og eventuelt spille kampe på andre af klubbens hold.

”Sportsefterskolen Sjælsølund har allerede en stærk og eftertragtet fodboldlinje for drenge og vil gerne stå tilsvarende stærkt på pigesiden. Samarbejdet med Allerød Fodbold Klub sikrer, at skolen nu kan tilbyde piger udfordringer i række 1 i U18 pigefodbolden, lyder det i en fælles pressemeddelelse fra Sjælsølund og AFK”

Ud over at deltage i træningen er der mulighed for at spille kampe for Allerød. Og når skoleåret er slut, er målsætningen, at eleverne skal have oplevet en tydelig udvikling i deres fodboldspil, både teknisk, taktisk, fysisk og mentalt.

”Både Allerød Fodbold klub og efterskolen glæder sig til samarbejdet, og hvor det ender bliver svært at forudsige men spændende at følge siger sportschef i Allerød pigeafdeling Lennart Engelhardt. Han fortsætter ”det er klart der kan ligge noget synenergi i forhold til, at trænere fra SES og vice versa fra AFK, kan gæstetræne respektive på Sjælsølund efterskole og i AFK. AFK kunne derudover forestille sig måske, at tilbyde nogle af pigerne på SES ung træner job for de yngste piger i AFK. Den primære tilgang til dette her er dog noget ganske andet. Såvel som klubleder, men også som DBU pige ambassadør på Sjælland, er det vigtigt for os, at der er 23 piger, som kan komme ud og spille nogle fodboldkampe udover den ugentlige træning og ad denne vej være med til, at fremme pigefodbolden generelt. DBU har en målsætning om, at øge medlemstallet i hele landet på pigesiden frem til 2025 og dette sker jo både via rekruttering men i høj grad også igennem fastholdelse og det er sådan et samarbejde befordrende for” lyder det fra sportschefen.

Kontaktperson og initiativtager fra SES er tidligere prof. fodboldspiller Theis Plough, som er én blandt flere som skal forestå træningen på SES.