Team Odense Q vinder G15 til Gothia Cup

0
2099
Bustur i åben bus i Gøteborg.

Sidste år røg de ud af 1/8-finalen, men i år gik Team Odense Q hele vejen, da det nye klubsamarbejde i Odense deltog i den store sommerturnering Gothia Cup i Gøteborg i G15-rækken. Modstanderen i finalen var svenske FC Djurshom, som blev slået med 1-0. Derefter kunne holdet løfte en stor pokal, som samtidig er et bevis på, at Team Odense Q er nået langt i sit arbejde med at udvikle ungdomsholdene. Team Odense Q har sendt denne eventyrberetning fra Gothia Cup:

Preview:

I sommeren 2016 deltog TPI med deres stærke årgang 2002 og Marienlyst med deres stærke årgang 2001 hold til Gothia Cup. Da TPI og Marienlyst netop havde indgået et klubsamarbejde under navnet Team Odense Q, så valgte vi, at stille op under Team Odense Q banner. Både for at reklamere for vores nye klub samt udnytte muligheden for, at kunne skrive brugbare spillere på hinandens G14 og G15 holdkort, som reserver. Begge hold havde kun 15 spillere med hver og det viste sig hurtigt at være en stor fejl på trods af ovennævnte sikkerheds foranstaltning.

Begge hold blev på uheldig vis slået ud på samme tid i 1/8 finalen, hvor specielt skader var et stort problem! Bo Sundahl (Marienlyst) og Claus Poulsen (TPI) lovede hinanden i sporvognen på vej væk fra de netop overståede G14 og G15 finaler, at næste år ville Team Odense Q stille et hold der måske kunne gå hele vejen!

Udtagelse af trup:

I februar 2017 fik Jeppe Abel og John Bæksted (træner team for U16 Vest) den opgave i samråd med Claus Poulsen, at udtage en trup på 16 markspillere og 2 målmænd, der havde en mulighed for, at vinde Gothia Cup. Senere hen fik vi både en massør og holdleder tilknyttet truppen, så den 16. juli 2017 var 18 spillere og 5 ledere klar til, at erobre Gothia Cup – verdens største ungdomsturnering.

Puljekampe:

En erobring af Gothia Cup er lettere sagt end gjort! I G15 deltog der alene 118 hold og selvom der også er mange klasse B og C hold med, så ved man med sikkerhed, at når man rammer play off kampene om torsdagen, så er helvedet løs! Du kan hellere ikke vide dig sikker med puljerne om det bliver en ”walk over” eller en stærk pulje, hvor hele truppen skal yde optimalt.

Vi var havnet i en stærk pulje og allerede i den første kamp mod Gideonsberg 2 fra Sverige kunne vi på trods af en sikker 4-0 sejr (Lea 2, Laura 1 og Karen 1) fornemme en vis standard fra Klasse B holdene i vores pulje. Gideonsberg som endte på en sidste plads i puljen, kom senere hen hele vejen til B finalerne! Vores næste modstander Tölö fra Sverige var også et Klasse B mandskab, men vi måtte kæmpe hårdt for en 2-0 sejr (Lea 1 og Sofia 1). De endte på 3. pladsen og kom helt til B-semifinalerne!

Så var der dømt pulje finale mod stærke Boo FF fra Sverige, som til daglig spiller i den stærke Stockholmske elite række. Sidste år nåede holdet til kvartfinalen, hvor de blev elimineret efter straffesparkskonkurrence, så vi var advaret. Vi skulle vinde kampen for, at få 1. pladsen i puljen, og dermed som 5 andre hold i G15 turneringen ryge direkte til 1/16 finalerne om torsdagen og derved spare morgenkampen og kun spille eftermiddag og aften samt pigerne kunne sove længe!

Vi vandt en alt for lille sejr på 1-0 (Sascha) i en flot fodboldkamp og hvor Boo FF i sidste minut var ved at udligne.

Nationalsang på Gamla Ulevi i Gøteborg.

Play-off kampe torsdag:

Imens vores kommende modstander fra Ävlsjö, som også spillede i Stockholm elite rækken, havde spillet i bagende varme om formiddagen, havde hele teamet set kampen på Gothia TV i en dejlig kølig lejlighed. Vi var maksimalt forberedt på vores modstander, som allerede så meget slidte ud og helt klart ikke vidste var der mødte dem. Efter 4 minutter stod der 2-0 og efter 14 minutter 4-0 og så var den kamp afgjort. Den endte med vores største sejr i turneringen på hele 8-1 (Maya 3, Lea 1, Rebekka 1, Sofia 1, Karen 1 og Katrine 1) og vi var klar til 1/8 finalen uden brug af ret mange kræfter!

Der stødte vi så endelig ind i et ikke-svensk hold i form af FC Mutiny fra USA. Som de fleste amerikanske hold er pigerne utrolig atletiske, hurtige, løbevillige og kæmper til sidste blodsdråbe. Deres tekniske kunnen er ikke helt fulgt med, men de voldte os store problemer de første 15-20 minutter. Så blev vores fysik og sikker boldomgang en tand for meget for det unge amerikanske hold og efter 2-0 ved pausen, vandt vi med 4-0 og var klar til kvartfinalen om fredagen. FC Mutiny tog i øvrigt videre til Dana Cup og vandt G15!

Det var også i denne kamp vi blev belønnet med 2 målmænd i truppen. Vores U16 landsholds målmand Laura Worsøe blev ramt hårdt i hovedet af en modstander og måtte udgå med symptomer på en hjernerystelse. Frida overtog målet med stor sikkerhed og med en usædvanlig flot redning ved 2-0!

Play-off kampe fredag:

Mulig indkøbstur, Liseberg forlystelsespark, svømmetur i en sø osv., var nu blevet aflyst til fordel for det alle involverede helst ville – spille fodbold! Når så modstanderne var AIK Stockholm på Heden i Göteborg centrum og med masser af tilskuere på lægterne, så var spændings niveauet optimal. AIK havde med denne årgang været i de seneste 3 års foregående finaler, er Sveriges bedste pigehold på den årgang, havde en målscore på 64-1 og endda med masser af international erfaring. En hård modstander og når pigerne spurgte om de kunne besejres var svaret; ” Ja, af Team Odense Q”!

Det blev en af de kampe hvor der uretfærdigvis skal findes en vinder og en taber. Det var måske nok den moralske finale i dette års turnering og selvfølgelig skulle den afgøres på straffesparks konkurrence. Katrine havde bragt os foran efter 10 minutter på et flot spark efter forarbejde af Rebekka, men AIK udlignede midt i 2. halvleg. Nu skulle kampen så afgøres i en konkurrence, ingen fodboldspiller rigtigt bryder sig om.

Laura var ikke blevet klar i målet, men Frida havde igen stået en stor kamp og var nu klar til sin egen lille succes historie. Frida var total cool og reddede 3 straffespark, så Emilie Lajmiri fil lov til at afgøre kampen på det fjerde spark til KÆMPE jubel på og uden for banen. Vi var flere der fandt ud af hvad glædes tårer er!

Nu var vi klar til semifinale mod St. Paul Blackhawks fra USA og nu kunne Team Odense Q fra lille Danmark ikke skjule sig mere. AIK havde ikke set os på Gothia TV, da vores kamp mod Älvsjö havde tekniske TV problemer, men nu havde vi slået stor favoritterne ud og alle kunne udforske os på TV. Det havde i øvrigt også været underordnet mod de amerikanske piger, da de havde 3 danske piger med, som vi kender indgående og en herlig jysk træner kollega med på sidelinjen.

Der var ikke nogen tvivl om, at vi var det bedste hold, men der var mange piger der var total brugte fysisk og mentalt efter den hårde AIK kamp. Så det blev aldrig en 100% indsats fra vores side, mens St. Paul spillede deres lille chance 100%. Det blev en 1-0 sejr på en scoring af Lea i 1. halvleg og vi var da også tættere på 2-0 end de var på 1-1, men alligevel skulle vi jo have den obligatoriske lille chance i sidste minut til St. Paul! Pigerne var i finalen og nu var det bare med ekspres fart hjem til skolen inkluderet et pizzaria besøg, hvile og optankning af alle depoterne.

Bustur i åben bus i Gøteborg.

FINALE DAG:

Vores modstander blev noget overraskende FC Djursholm fra Sverige, som til daglig var et middelhold i elite rækken i Stockholm. De havde meget overraskende for dem selv, slået Brommapojkarna og Enskede om fredagen efter samme recept: 0-0 og så vundet efter straffesparkskonkurrence. Overraskende fordi det er hold de møder til dagligt og aldrig havde slået dem før og 2 af de stærkeste hold i Sverige efter AIK.

Vi var helt sikker storfavoritter i finalen og vidste helt klart hvad der ventede os. En forsvarsmur fra FC Djursholm med mindst 10 piger bag bolden og et håb om endnu et 0-0 resultat og gevinst på en straffesparks konkurrence eller et tilfældigt mål på et spark frem mod deres enlige angriber. Bold possession var nok 75-25 i vores favør, men vi kunne simpelthen ikke skabe nogen rigtige chancer i 1. halvleg, andet end Rebekkas fantastiske skud på underkanten af overlæggeren kort før pausen.

I slutningen af 1. halvleg slog vi over til en 3 back kæde og en ekstra angriber på toppen. Det begyndte så småt at give chancer i 2. halvleg. Rebekka havde igen et langskud på overlæggeren, Karen og Lea misbrugte en kæmpe dobbelt chance og Maya havde et skud forsøg der kunne have været bedre udnyttet, med tanke på hendes gode sparke teknik. Det lignede desværre det mareridt vi var bange for og det scenarie svenskerne spillede efter.

Så fandt Emilie heldigvis et godt rum mellem deres midtbane og forsvar. Et par finurlige driblinger og så et super godt vristspark gjorde det til 1-0. Fuldt fortjent, kæmpe forløsning og glæde! Vi slog over til 4 back kæden igen og var klar til en FC Djursholm satsning i de sidste 10 minutter, men der kom højest overraskende ingenting! De var helt færdige og Team Odense Q var vinder af G15 til Gothia Cup J

Det kan næsten ikke beskrives med ord de oplevelser der var før og efter kampen. Før kampen afhentning af officials til vores store omklædningsrum med egen omklædningsbås, 10 brusere, relax rum med TV, massage rum, masser af toiletter osv. Allerede der, var pigerne overvældet. Derefter indmarch til Gamla Ullevi, synge national sangen (som pigerne havde øvet sig på aftenen før), close up TV med nærbilleder osv. Kæmpe stort allerede før sejren.

Nu med en guldmedalje om halsen, en kæmpe ”VM” pokal overrakt på podiet og fejring foran 4-5000 tilskuere – igen kæmpe stort! Emile Lajmiri fik også lige MVP prisen!

Og så skulle man tro, at der ikke var flere oplevelser, men udenfor stadion ventede der lige en åben bus, der fragtede os rundt i Göteborg centrum til høj musik og jubelbrøl fra os af og klapsalver fra alle de mennesker man mødte på vejen!

Det er meget svært at ”lande” efter sådan en oplevelse, som ingen af pigerne, lederne og klubben nogensinde vil glemme. En ny ”storyteller” blev født i Odense, selvom det kun er for en kort stund!

Stor tak til alle involverede og ikke mindst den kæmpe opbakning fra forældrene.