Danmarks første fodboldakademi for piger

0
4075

I Fortuna Hjørring har vi i lang tid haft en drøm: At piger får samme muligheder for at udleve deres fodboldmæssige drømme, som drenge i mange år har haft.

“If you can dream it – you can do it!”

Om ganske kort tid går vores drøm i opfyldelse – om ganske få dage flytter de første spillere ind på vores nybyggede fodboldakademi – Dana Cup Academy.

Vi giver de optimale rammer, så spillerne får lov til at leve og ånde for fodbolden.
Akademiet er beliggende i hjertet af Hjørrings Park Vendia. I Park Vendia findes Vandhuset med vandland og wellness, Vendia Fitness’ 1200 m2 store fitness center, atletik og løbebaner, samt to kunststofbaner. Akademispillerne har fri og ubegrænset adgang til alle disse faciliteter. Derudover ligger Fortuna Hjørrings baner lige rundt om hjørnet, som blandt andet indeholder den moderne Goal Station, der er et helt unikt træningsredskab, som i høj grad bliver brugt i træningen – især i den individuelle del. Som en del af Goal Station findes der udstyr til funktionel styrketræning.

Pigerne bor på enten 2. eller 4. mandsværelser i vores nybyggede akademi-bygning, som ligger i forlængelse af Dana Cup SportsCenter, hvor spisningen foregår. Alle værelser har eget bad, toilet, køkkenfaciliteter samt TV og internet. Derudover indeholder akademiet 3 fine fællesrum samt faciliteter til tøjvask.

 

Træning
Alle akademiets spillere bliver tilknyttet et af Fortuna Hjørrings hold, som bliver valgt ud fra forskellige kriterier – herudover alder og niveau. Der vil være 5 ugentlige træninger + morgentræninger.
Nogle af disse træninger vil være internt for akademispillerne, mens andre vil være med de respektive Fortuna-hold. Individuel træning bliver en vigtig del, og vores dygtige trænerstab udarbejder personlige udviklings- og træningsplaner med hver enkelt spiller samt afholder individuel træning.

Skolegang
En seriøs tilgang er en vigtig del af at være akademispiller – og skolegangen er ikke en undtagelse. At være fodboldspiller på eliteplan skal ikke være på bekostning af skole og uddannelse. Pigerne passer normal skolegang og bliver tilknyttet en nærliggende uddannelsesinstitution ud fra den enkeltes ønsker. Inden for 1 kilometer af akademiet findes både STX, HF, HTX, UCN, 9. og 10. klasse samt diverse erhvervsuddannelser. Lektiehjælp tilbydes desuden efter behov.

Tryghed
Det kan være en stor omvæltning af flytte hjemmefra – især hvis der er langt hjem. Derfor tilbydes hver enkelt akademispiller at blive tilknyttet en Hjørring-boende værtsfamilie, der vil fungere som en ikke-fodboldmæssig relation. Spillerne kan bruge værtsfamilier, som det ønskes – en snak over telefonen, en gang aftensmad, en kop kaffe el.lign. Derudover tilknyttes flere af Fortuna Hjørrings ligaspillere i mentorroller.

Praktisk
Et ophold på Dana Cup Academy koster kr. 5000,- om måneden (juli er betalingsfri), og inkluderer kost, logi, træning, en årlig udenlandsk træningslejr samt en stor tøjpakke fra New Balance.
De første spiller flytter ind om ganske kort tid, men vi har stadig åben for tilmelding.
Kontakt os på academy@danacup.dk eller findes os på Facebook – Facebook.com/danacupacademy