Aabybro Efterskole indleder sæsonen med to sejre

0
1902

Med sejre på 6-1 og 1-0 har det været en fremragende sæsonstart for Aabybro-pigerne – der i næste uge deltager i indledende runde af de nordjyske mesterskaber for efterskoler.

Traditionen tro tog Aabybro Efterskole mod Himmerlandscenterets Idrætsefterskole (HCI) til et træningsstævne for skolernes fodboldhold i begyndelsen af september. Stævnet blev indledt af pige 2, hvor træner Søren Gatzwiller forsøgte sig med to midterforsvarer, der aldrig før havde spillet denne position. Amalie Højgaard Johansen og Emilie Dahlmann-Hansen viste sig dog at være en god central duo, da de ikke overlod mange chancer til spillerne fra HCI. Amalie læste gentagne gange opspillet fra HCI og brød boldbanen – imens Emilie qua sin fysik havde overtaget i alle duellerne. En flot kamp af de to, som sikkert fortsat vil være at finde i midterforsvaret i de kommende kampe. I angrebet var Tina Petersen en evig trussel – dette på trods af, at hun qua sin grønlandske baggrund hovedsagelig har spillet futsal og aldrig før har spillet  11-mandsfodbold eller betrådt en græsbane. Generelt ydede hele holdet en flot figtherindsats – hvor især Lea Rytter på midtbanen må fremhæves. Hun erobrede utallige bolde, fordelte spillet flot og udfordrede gang på gang HCI forsvaret. Det var derfor ikke ufortjent, at det blev netop Lea, der endte som matchvinder, da hun 10 minutter før slutfløjtet selv erobrede bolden – afdriblede 3 forsvarsspillere – og afsluttede hårdt og kontant uden for den ellers velspillende HCI-keepers rækkevidde. En fortjent sejr til et Aabybrohold der var bedre på dagen.

Efterfølgende var det de to skolers førstehold, der skulle stå over for hinanden. Flere af pigerne kendte hinanden fra klubfodbolden. Aabybro-træner Sine Hovesen havde i dagens anledning valgt en opstilling, hvor en stærk defensiv skulle udgøre fundamentet. Aabybro satte sig også straks på spillet – men kunne ikke score på chancerne. Det var derfor en kold spand vand HCI smed i hovedet på Aabybro-pigerne, da et velplaceret frispark fra kanten af feltet blev sparket ind bag Aabybro-keeper Josefine Birgitte Andersen.

Dette blev dog et wake-up-call for Aabybroholdet, der inden pausefløjtet fik vendt kampen til 2-1. Først var det Louise Dupont der scorede og efterfølgende tog Alberte Granquist et raid fra sin placering som højreback op gennem banen og med full-power scorede hun til 2-1. Anden halvleg startede med en Aabybro-scoring efter bare 10 sekunder. Sine Hovesen havde sendt Freja Dollerup ind i angrebet, og hendes speed overraskede HCI-forsvaret. Det blev til yderligere 3 Aabybro-scoringer i kampen – hvor højdepunktet var en perfekt aftalt hjørnesparkskombination mellem Freja Dollerup og Louise Dupont. En fortjent sejr på 6-1 og en god optakt til næste uges indledende runde af de nordjyske mesterskaber for efterskoler. Et stævne der spilles i hhv. Thisted og Hørby – og de to bedste hold i hver række kvalificerer sig til finalerunden onsdag d. 25. oktober.

Besøg Aabybro Efterskole på Efterskolernes dag – søndag d. 24. september kl. 13:00 – 17:00.

Kom og hør nærmere om bl.a. fodboldlinjen, målmandslinjen og samarbejdet med Fortuna Hjørring og AaB U18 DM. Fodboldlinjen har 35-40 dygtige og engagerede fodboldpiger, der træner 3 gange i ugen. Der er plads til både bredde og elite.

 

af Esben Mathiasen