Pernille Harder: Uforståelig aflysning af landskamp

0
1737

Der bliver ingen revanchekamp på fredag i Horsens mellem de danske EM-sølvvindere og de hollandske europamestre. DBU har valgt at aflyse kampen, efter at forhandlingerne om en ny, kollektiv aftale for kvindelandsholdet er brudt sammen.

Kampen skulle være spillet fredag aften på et totalt udsolgt Casa Arena i Horsens, men efter at spillerne mandag valgte at boykotte træningen, så skød DBU tirsdag med skarpt den anden vej og meddelte, at kampen er aflyst.

”Dette er en dybt beklagelig situation, og vi er rigtigt kede af at måtte skuffe de mange fans, der lige som vi har glædet os til denne fodboldfest. Det er en ærgerlig og uholdbar situation, når vi ikke kan gennemføre en udsolgt landskamp og hyldest af kvindelandsholdet på grund af faglige uenigheder,” siger Kim Hallberg, elitechef i DBU, til DBUs hjemmeside.

Ifølge DBU stod parterne så langt fra hinanden, at der ikke var nogen vej uden om. Parterne forhandlede senest søndag aften, og her var der ifølge DBU ingen vilje fra Spillerforeningens side til at finde et kompromis. På DBU bliver situationen beskrevet sådan her:

DBU har i flere omgange tilbudt en fortsættelse af de eksisterende vilkår samt forhøjelse af kvindelandsholdets kamphonorar, bonus og andel af billetindtægter og samtidig imødekommet spillernes ønske om højere stipendiater. I søndagens forhandlinger kom DBU spillerne i møde og tilbød en forhøjelse på 46%, mens Spillerforeningen fastholdt et krav om en stigning på 342% og at spillerne skal ansættes i DBU – og de ikke ville rykke sig. 

Spillerne: Der har været masser af tid til forhandling

Spillerne ser dog situationen anderledes. I en pressemeddelelse fra Spillerforeningen siger landsholdets anfører Pernille Harder, at spillerne er klar til at forhandle døgnet rundt:

”Der har været masser af tid til at finde en løsning, men DBU har ikke ønsket at forhandle siden søndag aften. Hele mandag er gået uden forhandlinger, selv om vi har stået klar. Og det næste vi hører fra dem, er en aflysning. Det virker helt uforståeligt,” siger Pernille Harder.

Landsholdsanføreren kalder det uforståeligt og unødvendigt at aflyse kampen:

”Det er bestemt ikke vores ønske. Og vi synes den beslutning er helt unødvendig. Vi har glædet os så meget til at spille den revanchekamp. Og glædet os til at spille for vores fans, så vi er ærgerlige over den beslutning, DBU har truffet,” siger hun.

Pernille Harder håber fortsat, at DBU kommer til forhandlingsbordet. Men hun understreger, at der ikke er nogen vej uden om en aftale, hvis landsholdet skal stille op:

”Vi er selvfølgelig nødt til at have en aftale på plads for at kunne spille. Det er ikke rimeligt at indkalde os uden en aftale. Men vi mener også sagtens, at vi kunne have fundet en løsning. Derfor er det også beklageligt, at DBU ikke ønskede yderligere forhandlinger efter vores forhandlingsmøde søndag,” siger landsholdsanføreren.