B93-anfører: Kvalifikationsspillet er på ønskelisten

0
1791

B93 er netop rykket op i 1. Division, men har allerede indtaget en andenplads efter syv kampe spillet. FODBOLD FOR PIGER har snakket med anfører Mette Perthu om holdets gode start og fremtidige ambitioner:

Af Solveig Valbjørn

I sidste sæson formåede B93’s bedste kvindehold at rykke op i landets anden bedste række, 1. Division. Indtil videre går det godt –  faktisk så godt, at holdet nu ligger på andenpladsen og kun har tabt en kamp. Ifølge holdets anfører og topscorer Mette Perthu, skyldes den overraskende gode start flere forskellige faktorer:

“Vores gode start på sæsonen skyldes helt klart god forberedelse, både individuelt spiller for spiller mentalt og fysisk, men også rent taktisk som hold. Vi startede sæsonen ydmygt op, med en forventning og et mål om at skulle etablere os i 1. Division, for så kunne vi kun overraske positivt, hvilket vi har formået. Som oprykkerhold havde vi ikke behov for store armbevægelser, vi hellere fokusere på os selv og se hvad det kunne føre til,” fortæller hun.

B93 spiller deres kampe på Østerbro Stadion. Foto: B93.

“Nu er der ingen nemme kampe”

Mette Perthu fortæller, at selvom B93 har fået en god start på sæsonen, og vist, at de sagtens kan være med, så har der fulgt en del forandringer med ved at skifte Kvindeserie Øst ud med 1. Division:

“Det har været en stor forandring, med meget mere fokus på det taktiske og spilmæssige. Niveauet er meget højere, men samtidig har vi forstærket truppen væsentligt med nye spillere i truppen og det kan mærkes. I 1. Division er der ingen nemme kampe, og det er dét der gør det så intenst og giver blod på tanden hver eneste kamp.”

B93 har på trods af de mange svære og intense kampe allerede fået en del point på kontoen. I lørdags blev det også til yderligere tre point, da B93 slog topholdet Sundby 1-2  i en svær udebanekamp:

“Det var ikke den smukkeste fodboldkamp, men nøgleordene var helt klart fight, tænding og sammenhold. Vi beviste endnu engang hvad vilje og engagement kan betyde. Sundby spillede godt, og man kunne tydeligt mærke at de er et rutineret hold, men vores selvtillid og vores mod til at turde spille vores eget spil gav os 3 point.”

Holfoto af B93 før turneringsstart under cheftræner Rasmus Skovby. Foto: B93.

Et ungt hold med ambitioner

Mette Perthu lægger især vægt på, at holdet tæller mange unge spillere. Det har blandt andet gjort, at spillerne har haft lettere ved at tage en ny spillestil til sig og yde 100% hver gang:


“At holdet er så ungt, gør at de rutinerede erfarne går forrest og viser de unge vejen. Det gør også, at der er 110% koncentration, fordi alle skal vise sit værd til både kamp og træning. Vores spil handler om at holde bolden i egne rækker og turde spille og få flyttet bolden hurtigt rundt. Det er forholdsvis nemt at få etableret på et ungt hold, fordi man kan forme spillere og spillestil,” fortæller Mette Perthu, og tilføjer:

“Derudover har vi et fantastisk sammenhold socialt, hvad enten man er ung, gammel, erfaren eller ny spiller. Vi er en meget velfungerende trup, hvilket jeg er ret sikker på er med til at drive det spilmæssige på banen.”

På trods af at holdet netop er ved at etablere sig i 1. Division og derudover primært består af unge spillere, så lægger Mette Perthu ikke skjul på, at ambitionerne er høje på sigt:

“Vi har fra start meldt ud, at vores ambition er at etablere os i 1. Division og det er fortsat målet. Første sæson som divisionshold skulle handle om at få spillet holdet sammen, så vi kunne forberede os på at komme op og spille med, hvor det bliver rigtig seriøst. Vi bestræber os på at arbejde i et elitært træningsmiljø, skabe resultater uge for uge, og arbejde os opad sammen. Hvad det fører til, kan kun tiden vise – men vi afviser ikke at kval-spillet er på ønskelisten i den nærmeste fremtid,” afslutter anfører Mette Perthu.

Den unge centrale midtbane Anna Tørslev i aktion for B93 i kampen mod Herlufsholm. Foto: B93.