CBS Sport samler studerende omkring pigefodbold

0
2278

Omkring 60 spillere fra 11 forskellige nationer – samlet på 3 hold. Det er situationen på fodboldholdet CBS Sport, hvis bedste kvindehold spiller i Kvindeserie Øst. FODBOLD FOR PIGER har snakket med to af spillerne, Laura Lind Vestrup og Kashaana Lalli, om at kombinere fodbold med sit studie.

Af Andrea Signe Trolle

I 2006 blev den frivillige studenterorganisation CBS Sport oprettet med det formål at samle alle sportsgrene på CBS Campus. I dag tæller CBS Sport omkring 60 kvindelige fodboldspillere fordelt på tre hold, hvoraf det bedste af holdene spiller i Kvindeserie Øst. Laura Lind Vestrup spiller på holdet, mens hun er i gang med sin kandidat i erhvervsøkonomi og virksomhedskommunikation på CBS. Hun har spillet for CBS Sport siden hun begyndte sin bachelor i 2014 og hun har ikke fortrudt det et sekund:  

”Jeg kom til CBS fra Løgstør og havde brug for en klub, hvor der også var andre studerende. CBS Sports kvindehold var et godt niveau, når jeg samtidigt skulle koncentrere mig om opstart af bachelor og en ny tilværelse i en storby. Jeg tænkte også, at CBS Sport helt sikkert havde en masse spillere, som også gik på CBS, og som jeg kunne have noget tilfælles med,” fortæller Laura til FODBOLD FOR PIGER.

Laura pointerer, at en af fordelene ved at spille på CBS Sport er, at klubben er præget af et ungt miljø med mange studerende, som deler fælles interesser omkring deres sport. Det betyder også, at det sociale liv i klubben bliver vægtet højt, samtidig med at der er en god forståelse for, at studielivet kan være stressende i perioder – og det sætter Laura stor pris på:

”Det bedste ved at spille for CBS Sport er vores sammenhold. Vi holder teambuilding en gang om året og løbende har vi en masse fester både med og uden resten af CBS Sport. Niveauet på kvindesiden også højnet en del de sidste par sæsoner, hvilket også gør det sjovere at spille. Vi har en god balance mellem seriøsitet og hygge. Vi spiller for at vinde og med store ambitioner om at nå til tops, men der skal også være plads til vores kage-og ølordning efter kampene,” siger Laura og tilføjer:

”Det er også vigtigt at nævne, at det er en studentervenlig klub, så det er ikke verdens undergang at misse en træning i ny og næ og det er jeg som studerende er meget glad for, selvom jeg for det meste kommer.”

Fællesskab trods jævnlig udskiftning  

CBS Sport adskiller sig også fra andre fodboldklubber, fordi mange af spillerne kommer til holdet i forbindelse med, at de starter deres studie på CBS. Det betyder til gengæld også, at der er en del spillere, som stopper når de er færdige med studiet og det giver en del udskiftning på holdet:

”Der kommer en masse udvekslingsstuderende og spiller med os i CBS Sport, og de er desværre oftest kun i Danmark i 6 måneder, mens andre udenlandske spillere bliver længere. Det er selvfølgelig ærgerligt, når der er udskiftning på holdet, men det er også lærerigt og spændende. Men selvom vi er et hold med stor udskiftning, så har vi en fast kerne, og jeg tror på, at alle hold har godt af lidt konkurrence og udskiftning på forskellige positioner. De fleste udvekslingsstuderende har bidraget rigtig meget til vores hold, så det værste er, at vi efter forholdsvis kort tid, skal sige farvel til dem,” fortæller Laura.

Men selvom mange af spillerne er startet på holdet i forbindelse med studiestart, så er der også flere som fortsætter, når de er færdiguddannede – og det er også Lauras klare ambition, at hun vil fortsætte, når hun har færdiggjort sin kandidat:      

”Jeg har helt sikkert planer om at fortsætte på CBS Sport når jeg er færdig med min uddannelse om 2 år. Vi har mange spillere, der er færdiguddannede, og vores træningstider ligger tirsdag og torsdag fra 20.30-22.00, så det gør også, at alle kan træne med, uafhængigt af sene arbejdstider. Du behøver ikke være studerende på CBS for at spille på CBS Sport. Der er plads til alle og det vigtigste for os er, at unge mennesker kan komme til fodbold i CBS Sport og møde nye bekendtskaber,” afslutter Laura