60 sjællandske trænere til DBU-seminar med landsholdsspillere

0
1469

Søndag eftermiddag bød på andet end topopgør i 3F Ligaen – for på Ølstykkes baner var trænere fra hele Sjælland samlet til et intensivt trænerkursus, hvor blandt andet tidligere landsholdstræner Nils Nielsen holdte oplæg for de fremmødte.

Af Andrea Signe Trolle

60 trænere fra hele Sjælland var søndag samlet i Ølstykke til et DBU-seminar om pige- og kvindefodbold. Kurset begyndte allerede om formiddagen, hvor trænerne fik et foredrag om kvindefodboldens udvikling gennem tiden, og derefter holdt den nu afgåede A-landstræner Nils Nielsen et oplæg.

Efter frokost varder arrangeret to træningspas parallelt på to baner. På den ene bane havde DBU lånt spillere fra Ølstykke FCs U12-pigehold til et træningspas ledet af Peter Baun, som er C-instruktør i DBU og også holder forskellige workshops og inspirationskurser i DBU-regi. Han håber også, at han kan være med til at optimere træningspassene på pigeholdene i de mindre klubber på Sjælland:

”Vi har beskæftiget os med kvinde- og pigefodbold hele dagen, hvor jeg har stået for et træningspas, som trænere af årgangene U5 til U12 har observeret. Jeg havde derfor stykket nogle vigtige øvelser sammen, som kan være med til at skabe et endnu bedre miljø i de klubber, som de kommer fra. Derfor håber jeg, at trænerne går hjem og afprøver de ting, som jeg har vist dem, og ringer eller skriver til mig med deres respons på øvelserne,” siger Peter Baun.   

Peter Baun på Ølstykkes baner ved søndagens trænerseminar

På banen ved siden af trænede spillere fra U15 Øst talentcenteret og U16 landsholdet. U16-landstræner Frank Johnsen holdt et træningspas, som trænere af piger i de ældre årgange observerede, mens Frank Johnsen forklarede og illustrerede forskellige træningsøvelser. Blandt de fremmødte trænere var U15-træner for pigeholdet i Præstø FC, John Hansen, som fortæller om sit udbytte af dagens seminar:

”Det er en stor inspiration til hvordan vi kan udvikle den daglige træning. Jeg har i hvert fald fået nogle brugbare øvelser med, som giver nyt blod på tanden til de kommende træningspas,” fortæller John Hansen til FODBOLD FOR PIGER.

EM-resultat kan øge fokusset på kvindefodbold

Peter Bauen, som til daglig også er udviklings- og talenttræner for drengehold i FC Nordsjælland, peger på, at der kommer endnu mere fokus på udviklingen af pige-kvindefodbolden i Danmark, efter kvindelandsholdets præstation ved EM i sommer, hvor det blev til finaleplads og sølvmedaljer.

”Vi håber i DBU, at vi kan følge op på den succes, som holdet havde i Holland i sommer. DBU skal derfor fortsat gøre en stor indsats for pige- og kvindefodbold i Danmark, så kvindefodbolden bliver boostet og træningsmiljøerne for pigerne bliver udviklet og forbedret endnu mere i de kommende år.”, afslutter John Baun.