Landsholdet: Vores krav til DBU er klare og rimelige

0
4136

Bare få uger efter, at det danske kvindelandshold hentede sølv ved EM i Holland, er DBU og spillerforeningen raget uklar om landsholdsspillernes løn- og arbejdsvilkår.

En ny, kollektiv aftale skal forhandles på plads, og i følge DBU er man klar til at indgå en ny og bedre aftale. Spillerne er dog langt fra tilfreds med DBUs udspil, og mandag aften meddelte Spillerforeningen, at man trækker sig fra forhandlingerne. Det kan i sidste ende betyde, at der ikke kan stilles et landshold til de næste landskampe.

Står det til spillerne, er det dog helt op til DBU, om forhandlingerne skal i gang igen. I en pressemeddelelse fra Spillerforeningen siger landsholdsanfører Pernille Harder på spillernes vegne, at spillerne er “klar til at forhandle med DBU dag og nat”:

“Vi har forsøgt at få DBU til forhandlingsbordet i 9 måneder om en ny kollektiv aftale. Det lykkedes så endelig her for godt en uge siden at få dem til at forhandle med os om en sådan aftale. Vi er ambitiøse, og DBU er ambitiøse på vores vegne. For at nå målene om VM- og OL-deltagelse kræver det bedre rammer og bedre vilkår. Og det får vi kun gennem en ny stærk kollektiv aftale,” siger Pernille Harder, der er en del af Spillerådet, i en pressemeddelelse.

Hun fortsætter:

“Vi har stillet nogle klare og rimelige krav om forbedringer. Det skal hænge sammen for os, når vi er med landsholdet. Og det gør det ikke, som det er nu. Vi skal have en stærk kollektiv aftale, der respekterer vores basale rettigheder og sikrer os grundlæggende rettigheder om f.eks. ligebehandling og lovpligtig arbejdsskadeforsikring, som det er tilfældet med den aftale, der udløber i dag.

Vi har vigtige VM-kvalifikationskampe og en stort anlagt træningskamp mod Holland foran os. Dem vil vi jo gerne kunne spille. Så derfor skal der også gang i forhandlingerne om en kollektiv aftale nu. Fra spillerside er vi klar til at forhandle dag og nat”.

DBU mener omvendt, at Spillerforeningen stiller krav, der helt urealistiske:

“Gode og klare vilkår er en fundamental del af arbejdet med de danske fodboldlandshold og vores arbejde med at sikre fokus på de sportslige forberedelser. Derfor er det vigtigt at få nye aftaler på plads snarest. Vi har fortsat fokus på at skabe løsninger, der kan sikre gode rammer for landsholdsspillerne – både på kvindelandsholdet og øvrige landshold, og vi har ingen ultimative krav. Vi oplever, at Spillerforeningen stiller både ultimative og urealistiske krav og dernæst ikke ønsker at forhandle om dem,” siger DBUs kommunikationschef Jakob Høyer til DBU.dk