Maria Thomsen har skiftet Sjællandsserien ud med 3F Ligaen

0
1994

Maria Thomsen har tidligere spillet fodbold på højt plan i Brøndby, men i de sidste par år har hun lagt elitefodbolden lidt på hylden. Nu søger den 19-årige kantspiller nye udfordringer og derfor har hun skiftet Sjællandsserien ud med 3F Ligaen i BSF. Læs interviewet med Maria her:

Af Solveig Valbjørn

19-årige Maria Thomsen spillede elitefodbold i Brøndby indtil hun for to år siden skiftede til Stenhus Fodbold College og sidenhen det lokale hold Fårevejle. Men henover sommeren er der sket en markant ændring i Marias hverdag. Hun er nemlig skiftet til 3F Liga-holdet i BSF:

“Jeg har gerne ville spille på et højere niveau efter jeg afsluttede gymnasiet, men det var faktisk min træner, Peer Lisdorf, som spurgte om jeg havde lyst til at træne med inde i BSF. Jeg trænede derfor med et par gange og var også med i nogle træningskampe. Det resulterede i, at jeg fik blod på tanden og så var det en rigtig god mulighed for at spille på et højere niveau,” siger hun. 

Maria er derfor gået fra at spille Sjællandsserie til at spille i landets bedste række indenfor meget kort tid – og det har selvfølgelig været noget af en omvæltning for det unge talent:

“Det har været meget anderledes på mange punkter. Overordnet set er det anderledes at blive en del af et elitemiljø, fordi det kræver mere disciplin og fodbolden er i fokus. Niveauet i sig selv er selvfølgelig en del højere end jeg er vant til. Der er derfor en del konkurrence og jeg skal kæmpe for at få spilletid,” fortæller Maria.

Maria Thomsen her sammen med holdkammeraterne Amalie Thestrup og Silke Bonnen efter sejren over Varde i weekenden. Foto: BSF.

Når Maria ikke spiller fodbold går hun i 3.G på Stenhus Gymnasium i Holbæk. Der morgentræner hun også, når hun indimellem har et hul i sit travle skema. Derudover flyttede Maria for et halvt år siden hjemmefra og bruger derfor også tid på at passe sit fritidsjob. Med en times kørsel til træning, har Maria lavet en speciel aftale med klubben for at få hverdagen til at hænge sammen:

“Her i de første par uge har jeg kun trænet to gange inde i BSF og en gang med mit gamle hold for at få det hele til at hænge sammen. Men jeg går helt klart efter at træne i BSF tre gange om ugen, da det er nødvendigt for at få en større chance for noget mere spilletid.”

Maria fortæller, at hun valgte BSF for at udvikle sig til en bedre fodboldspiller, og fordi hun synes, at BSF har et rigtigt godt og spændende hold. Og beslutningen er hun stadig meget glad for:

“Min første tid i BSF har været spændende. Jeg er blevet taget rigtig godt imod af alle spillerne på holdet, som har været super søde. Lige nu er jeg i gang med at kæmpe mig til noget mere spilletid på holdet, men jeg er fortrøstningsfuld, fordi konkurrencen i sig selv også er med til at udvikle mig og gøre mig til en bedre fodboldspiller,” lyder fra Maria, der afslutter ved at fortælle om sine og holdets ambitioner:

“Mine ambitioner er først og fremmest at kæmpe mig til noget mere spilletid, men vores ambitioner som hold er at komme med i den sjove del af rækken,” siger Maria.