Sofie Kamp Frederiksen deltager i forskningsprojekt

0
1831

Sofie Kamp Frederiksen er en del af forskningsinstituttet CURs projekt ”Gode idrætsmiljøer for piger”, som arbejder på at optimere træningsforholdene for idrætsaktive piger. Hun har snakket med FODBOLD FOR PIGER om, hvordan det er at være en del af et projekt, som kan forbedre idrætsmiljøet for en masse andre unge piger.

Af Andrea Signe Trolle

I forrige uge udgav FODBOLD FOR PIGER en artikel om, at forskningsinstituttet CUR (Center for Ungdomsstudier) havde udgivet et nyt katalog med konkrete forslag til, hvordan trænere kan optimere den daglige træning. Kataloget er led i CURs projekt ”Gode idrætsmiljøer for piger”, som varer to år. Som repræsentant for pigefodbolden, deltager 16-årige Sofie Kamp Frederiksen, som til daglig spiller U18 DM i Vildbjerg SF – og hun håber på, at hun kan medvirke til et styrkede idrætsmiljøer for piger:

”Vildbjerg SF blev valgt til at finde en pigefodboldspiller, som gerne ville være med i projektet og så tænkte jeg, at det ville være spændende at være en del af. Vi startede i slutningen af efteråret sidste år, hvor alle piger fra mit hold udfyldte et spørgeskema omkring vores sportslige vaner og så har projektet kørt løbende siden da. Jeg har haft et par snakke med Stephanie Jensen fra CUR, som er projektansvarlig, hvor hun er kommet til Vildbjerg. Vi så har snakket om alverdens omkring min sport og mine vaner, som de har brugt til projektet.”, fortæller Sofie.

Projektet forløber over to år, hvor CUR følger 20 piger fra 10 forskellige idrætsgrene med fokus på overgangen fra folkeskole til gymnasium, hvor der desværre er mange piger som fravælger deres sport. Men det glæder Sofie, at hun kan bidrage til at forbedre forholdene for en masse andre unge piger, som også dyrker sport:

”Jeg tilmeldte mig, fordi jeg gerne vil hjælpe med til at skabe de bedste forudsætninger for et godt idrætsmiljø for piger i fremtiden, fordi det virkelig er utrolig vigtigt. Personligt, så håber jeg på at finde ud af, hvad jeg synes der er vigtigst for mig, for at kunne udvikle mig mest muligt.”, siger Sofie til FODBOLD FOR PIGER.

Ambitioner om udlandet

Sofie har også personligt høje ambitioner med sin sport. Hun spiller på højeste niveau i Vildbjerg og træner seks gange om ugen – men det kræver også en stor arbejdsindsats, når man som Sofie, drømmer om et liv som professionel fodboldspiller:

”Jeg har spillet fodbold siden jeg var 7 år og for 2 år siden valgte jeg så at flytte til Vildbjerg SF, hvor jeg spiller i dag. På den lange bane kunne jeg utrolig godt tænke mig at komme til udlandet og spille i enten Tyskland eller Sverige, for det ville være utrolig fedt at kunne leve af fodbold.”, siger Sofie.

Sofie bruger derfor mange af ugens timer på Vildbjerg SF’s baner og det skal hun få til at hænge sammen med et liv på Ikast-Brande gymnasium, hvor hun startede i august. Der er hun også tilknyttet sportsstar College i Ikast, hvor hun har muligheden for at morgentræne tre gange om ugen. Men selvom det ikke bliver til meget afslapning, så har Sofie alligevel muligheden for at trække stikket helt ud – engang imellem:

”Når jeg ikke spiller fodbold bruger jeg en del af min tid på lektier, da jeg lige er startet på gymnasiet. Men jeg nyder også at være sammen med mine veninder, fordi det ikke er så ofte, at jeg har tid til at være sammen med dem. Men der er også lidt små pauser i hverdagen, hvor jeg nyder at kunne slappe helt af og se lidt fjernsyn”, siger Sofie.