Frederikke er klar til 3F i Brøndby

0
2178

Mandag den 11. december blev det offentliggjort, at Greve Fodbolds profil 20-årige Frederikke Lindhardt skifter til 3F klubben Brøndby IF. Hun glæder sig til nye udfordringer i toppen af dansk kvindefodbold – læs interviewet her:  

Af Andrea Signe Trolle

De seneste år har Greve Fodbold 1. seniorhold haft glæde af det offensive talent Frederikke Lindhardt, der for 3,5 år skiftede til Greve Fodbold efter at have spillet ungdomsfodbold i Brøndby. Men i denne uge kunne Brøndby IF præsentere den omvendte nyhed – Frederikke har nemlig valgt at skifte tilbage til 3F klubben Brøndby, hvor hun starter i det nye år:

”Som lille fodboldpige og Brøndby-fan har jeg drømt om en dag at sidde og skrive under på en kontrakt med en så professionel klub som Brøndby. Jeg er selvfølgelig stolt og det er en drøm der er gået i opfyldelse. Nu kan jeg bare slet ikke vente med at komme ordentligt i gang, hvor jeg håber at kunne bidrage med en masse fodboldglæde, mod og vilje til at vinde og selvfølgelig godt humør til holdet.”, fortæller Frederikke Lindhardt om skiftet.

Frederikke vender tilbage til Brøndby efter omkring 3,5 år i Greve Fodbold, hvor hun har spillet 1. division. Hun er derfor også vant til at spille på højt niveau med og mod ældre spillere, men det bliver stadig en udfordring at spille 3F:

”Jeg har spillet i Greve, hvor jeg også har været vant til et elitært miljø med hurtigere blodomgang end de fleste andre 1. divisionshold, så den største forskel fra 1. division til 3F bliver helt klart niveauet. I 3F ligaen går det hurtigere end i 1. division, så det er en udfordring, som jeg glæder mig til. Derudover er der i 3F ligaen også mere opmærksomhed fra offentligheden, hvilket giver os spillere et lidt større pres. Så er det også vigtigt at nævne, at jeg nu får mulighed for at spille international fodbold i forbindelse med Champions League.”, fortæller Frederikke.

Stor ændring i hverdagen

Frederikke skal til at vænne sig til en ny hverdag, hvor fokusset på fodbolden bliver endnu større end det er lige nu. Men det er en ændring i hverdagen, som hun glæder sig til, men som kommer til at kræve endnu mere planlægning og struktur:

”Til daglig arbejder jeg i en institution, hvor jeg er så heldig at få lov til både at være i vuggestuen og i børnehaven, så derfor får jeg en mere kompakt hverdag med mere træning og langt mere fokus på fodbolden og alt omkring det. Det betyder, at hverdagen skal struktureres endnu mere. Jeg meget disciplineret og struktureret omkring min fodbold i forvejen, så nu skal der bare steppes en smule mere op.” siger Frederikke.

Men selvom det kommer til at kræve struktur, så er Frederikke klar til at give alt hvad det kræver og arbejde hårdt, så hun kan blive en del af kampene til foråret:

”Mit mål for forårssæsonen på det personlige plan er overordnet set at få så meget spilletid som muligt, men det kommer til at kræve hårdt arbejde. Mine forventninger til skiftet er at jeg dagligt vil være en del af et hold der træner på det højeste niveau, at jeg bliver udfordret og matchet konstant både på og udenfor banen, hvilket forhåbentligt også fører til at jeg udvikler mig som både person og som fodboldspiller.”, afslutter Frederikke.