Lægårdens piger klar til DM i indendørs fodbold

0
2404

Traditionen tro afholdt Idrætsefterskolen Lægården i Dec. Vestjyskmesterskaber i indendørsfodbold.

Stævnet løb af staben på Idrætscenter Vest i Holstebro. 12 efterskoler var inviteret og der skulle kæmpes om 3 pladser til DM. i marts.

Idrætsefterskolen Lægården var repræsenteret med et Pige A-hold og et Pige B-hold. Drømmen var podieplaceringer som var lig med DM-billetter. Pigerne havde inden dette stævne ikke spillet meget indendørs og enkelte var decidere debutanter. Flere af de bærende kræfter fra ”udendørsholdet” havde svært ved det teknisk og taktiske mere krævende indefodbold.

Heldigvis havde IL et par jokere i baghånden. Camilla Knak blev den helt store helt hos pige A, hun leverede en vanvittigt flot præstation i hele turneringen, men især i semifinalen var hun magisk. Hun spiller målmand på holdet og vi har aldrig set så frygtløs en pigekeeper før. Intet spark er for hårdt eller yderligt placeret til at hun tør smide sig efter den, med hovedet forrest. Emma Braa og Emma Maribo leverede en imponerende indsats i forsvaret, hvor ingen blev skånet i det høje og aggressive pres som pigerne havde forberedt. Over midten huserede Anna Clara Højgaard og hendes fart og teknik er der ikke mange som kan matche. Som allroundere var Julie Overgaard og Sarah Bæk udtaget og de bød rigtig fint ind med deres kompetencer. Pigerne sluttede på en flot 2.plads og kan nu begynde at forberede sig til DM.

Hos Pige-B var der tale om en komplet holdindsats. Et imponerende kollektiv anført af dynamiske og hårdtarbejdende Freja Eliasson og den taktisk velfunderede Laura Schytte. Holdet blev bedre og bedre i løbet af turneringen, men løb desværre ind i B-rækkens bedste modstandere i semifinalen og måtte ”nøjes” med en 3.plads. MEN de er også klar til DM i marts.

De var fodboldspillerne fra fodboldlinjen på Idrætsefterskolen Lægården som arrangerede stævnet. De var speakere, DJ’s, resultatformidlere, bandeopsættere og meget mere. To af spillerne var udnævnt til journalister og det er der kommet en fin lille film ud af. Stor ros til Kristine Pinholt og Sofie Thomassen.

Du kan se filmen her

Der er masser af almindelig udendørsfodbold på Idrætsefterskolen Lægården, men vi kan også meget andet. Hal B er netop blevet ombygget og udvidet. Så nu er der mulighed for at træne indendørs med bander HELE året og samtidig har vi Danmarks (måske) bedst beliggende kunstgræsbane. Læs mere om Lægårdens fodboldlinje her