Ny pigetalentchef i B.93

0
1783

En af Sjællands kendte trænerprofiler i pigefodbolden, Henrik Surel, er udpeget til nye pigetalentansvarlig i B.93. Klubben er nu Sjællands anden største pigeklub med over 330 medlemmer og har oprustet kraftigt med både pro-licens og a-licens trænere til pigerne

Af B.93 webredaktion

Henrik Surel bliver ny pigetalentansvarlig i B.93. Han afløser Vinnie Baun, der netop er tiltrådt som træner for 1. Kvindesenior, der i foråret kæmper med om oprykning fra kvalifikationsligaen til 3F ligaen.

Henrik Surel, der har en UEFA B2-trænerlicens, har i flere år været en af de drivende kræfter bag B.93 pigefodbold. Han været en samlende trænerfigur for U13 og U14 pigerne både i B.93 og tidligere i FA København.

“Henrik Surel er meget vellidt blandt trænerne, og han er en ildsjæl, der brænder for pigefodbolden. Han har altid et godt humør. Han ved virkelig, hvad det kræver at udvikle talenter, og han har et stort netværk at trække på. Derfor glæder jeg mig til samarbejdet med Henrik,” siger pigesportschef Bjarke Møller.

“Samtidig vil jeg gerne takke Vinnie for det kæmpe arbejde, som hun har gjort for at løfte B.93´s pigeelitearbejde op blandt de allerbedste klubber i landet. Vi er med 330 pigemedlemmer i top tre over de største pigeklubber på Sjælland. Vi har utroligt dygtige elitetrænere og vore elitehold fra U13-U18 er fyldt med talenter, der kan nå langt.”

“Henrik er den rette til at bære stafetten videre. Han har bl.a. været med til at udvikle den håndbog for vores spillestil, som B.93´s pigeelitehold arbejder ud fra. Derfor vil han være god til at sikre, at vi får ført vores sportslige strategi ud i livet på eliteholdene,” siger Bjarke Møller.

Stærkt team at dygtige elitetrænere

Henrik Surel kommer til at samarbejde med elitetrænerne i B.93 pigefodbold, der nu tæller en UEFA-Pro licenstræner, to UEFA A-licenstrænere, og seks UEFA B2-trænere. Og klubben har lige sendt endnu en pigetræner på A-trænerkursus. Ingen andre klubber på Sjælland har samlet så mange dygtige og veluddannede trænere til at hjælpe fodboldpigerne videre i deres udvikling.

Den ambitiøse Østerbro klub har i de sidste år oprustet kraftigt på trænerfronten. Klubbens filosofi er, at man vil tilbyde kvalitetstræning på højeste niveau. Der samarbejdes tæt på tværs af holdene, så der hele tiden kan fokuseres på den enkelte spillers udvikling. B.93 pigefodbold tilbyder også hver uge tværgående specifiktræning for udvalgte talenter. Målet er, at de bliver så teknisk dygtige, at de kan spille den offensive og boldbesiddende form for fodbold, som klubben satser på.

Elitesatsning bærer frugt

Nogle af de særligt ambitiøse spillere får oveni to ganges morgentræning om ugen i regi af Team Copenhagen, som B.93 pigefodbold lægger hus til. B.93´s talentarbejde er for alvor begyndt at bære frugt. B.93´s elitehold vandt to sjællandske pokalmesterskaber i foråret 2017. I efteråret vandt klubbens U14Elite Øst og U16Elite Øst hold deres sjællandske rækker. Og i de seneste måneder har klubben fået udtaget fem spillere til ungdomslandsholdene og landsholdssamlinger.

Til daglig er Henrik Surel folkeskolelærer på Tre Falke Skolen på Frederiksberg, og Henrik har bl.a. været hovedinitiativtager til CPH pigetalentcenter, der om fredagen laver åben talenttræning for spillere fra flere klubber i Storkøbenhavn.