21-årige Annasofie prøver kræfter med tysk fodbold

0
1437

Efter 21-årige Annasofie Jørgensen i sommer blev student fra Tietgen Handelsgymnasium i Odense flyttede hun til Nürnberg for at arbejde for Siemens. Der begyndte hun også på det tyske hold SPVGG Greuther Fürth, som spiller i den tredje bedste tyske række – og det er en spændende udfordring for Annasofie, der tidligere har spillet 3F i OB og 1.division i Næsby. Læs med her:

Af Andrea Signe Trolle

Går du rundt med overvejelser om hvad du skal, når du afslutter gymnasiet? Så er en mulighed at gøre som 21-årige Annasofie Jørgensen fra Veflinge, der dimitterede fra Tietgen Handelsgymnasium i Odense i sommer. I samarbejde med virksomheden PIU-Sekretariatet (Praktik i Udlandet), søgte Annasofie job hos tre tyske virksomheder og fik et job tilbudt hos Siemens. Derfor flyttede hun i august til Tyskland, hvor hun nu har sin daglige gang hos Siemens:

”Jeg var færdig med min HHX og ville gerne ud at opleve verden og få international arbejdserfaring. Med PIU kunne jeg forholdsvist nemt få den drøm opfyldt og mod en betaling af 3000 kroner sørgede PIU-sekretariatet for at skaffe tre jobsamtaler ved internationalt anerkendte virksomheder. Jeg var til jobsamtale hos Canbolat i Würzburg, Intel og Siemens i Nürnberg og efter tre uger fik jeg tilbudt jobbet ved Siemens. Den 6. august 2017 tog min familie, kæreste og jeg til Nürnberg, hvor vi holdt et par dages ferie sammen og så overtog jeg min lejlighed den 8. august inden jeg den 14. august havde min første arbejdsdag,” siger Annasofie.

Efter Annasofie flyttede til Nürnberg startede hun i den tyske klub SPVGG Greuther Fürth, som ligger knap 14 km. fra hendes lejlighed. Fodbolden var hurtigt et middel til at få opbygget et socialt fællesskab uden for arbejdspladsen og de tyske spillere var også gode til at integrere hende på holdet trods de sproglige barrierer:

”Jeg er glad for at spille for Greuther Fürth, da det er et meget socialt hold og der samtidig spilles på et forholdsvist højt niveau. De tog også imod mig med åbne arme, for eksempel inden mit første træningspas blev jeg hentet af en af spillerne ved Fürth Banegård og derefter kørte vi sammen derud. Kvinderne på holdet elsker at snakke, så bølgerne kan godt gå højt nogle gange. Men på den front er der ikke så meget forskel på kvindelige fodboldspillere i Danmark og Tyskland,” siger Annasofie.

Stor opbakning omkring holdet

Inden Annasofie flyttede til Tyskland spillede hun for Næsbys 1. divisionshold og havde forinden også været en del af OB’s 3F-ligahold. Det var derfor også en årsag til hendes klubvalg, at hun fortsat kunne spille på et højt niveau og derfor blev det en klub lidt uden for byen:

Vi spiller i Regionalliga Süd, som er den tredje bedste liga i Tyskland og det svarer cirka til 1. division i Danmark. Vi træner to timer, som er lidt længere tid end jeg har været vant til i Danmark. Vi træner 3 gange om ugen, og så har vi kamp i weekenden. I forhold til træningen synes jeg den er lidt mere doven. I starten spiller vi altid et spil, der hedder ’Eckle’. Her står alle spillere i en kreds, og så er det de to yngste i midten. Det kan vi godt spille det første kvarter til 20 minutter,” fortæller Annasofie.

En af de ting, som Annasofie ellers påpeger er anderledes i forhold til det hun har været vant til i Danmark er, at hun oplever en større opbakning omkring kvindefodbolden i Tyskland:

”Der meget mere opbakning omkring kvindefodbold i Tyskland. Til vores hjemmekampe er der næsten altid bagt kage og sørget for kaffe, som tilskuerne kan købe og tilskuertallet er også en del højere. Derudover kommer de fleste spillere og ser kampene og tager også med på udebane, selvom de ikke er blevet udtaget. Der er altså meget stor opbakning omkring holdet, hvor jeg i Danmark oplevede, at man havde en friweekend, hvis man ikke var blevet udtaget til udebanekampen.”

Fremtiden er endnu uklar

Når Annasofie rejser tilbage til Danmark til sommer er hun i tvivl om sine fremtidige ambitioner med fodbolden. Hun har tidligere forsøgt at lægge det lidt på hylden, men er altid vendt tilbage til sporten, fordi hun ikke kan holde sig fra det:

”På nuværende tidspunkt ved jeg ikke helt, hvad mine ambitioner med fodbolden er. Jeg har prøvet at lægge fodbolden på hylden et par gange, men jeg kommer altid til at savne det. Så det kan godt være, at jeg skal hjem og spille bold igen. Jeg er en rigtig dårlig taber, så mon ikke jeg finder et hold, der spiller enten 1. division eller 3F liga,” afslutter Annasofie.

Annasofie længst til venstre.